FOTO – Cutremurul de azi noapte la Sibiu. Sibienii au reacționat pe Facebook. Tu l-ai simțit?

0 1.358

Seismul cu o magnitutide de 5,4 grade pe scara Richter avut loc în noaptea de marți spre miercuri în România, a fost resimțit din plin și de sibieni. Oamenii povestesc că s-au speriat destul de tare din cauza acestui cutremur.

Cutremurul a speriat foarte mulți români care în căutarea lor de date despre seism, au blocat site-ul INFP. Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanță de 137 km nord de București, 54 km vest de Focșani și 18 km nord de Lopătari (județul Buzău). Cutremurul a fost resimțit și de sibieni.
CITEȘTE ȘI: Cutremur puternic în România. S-a simţit tare şi la Sibiu
Facebook-ul s-a umplut de mesaje ale locuitorilor din oraș care au mărturisit că au simțit cum se mișcă pământul. ”Cutremurul s-a simtit bine si la Sibiu. M-am trezit din somn pentru că s-au deschis usile de la dulap”, ne-a transmis o cititoare.fb1”L-am simțit tare foarte tare! S-a mișcat patul cu mine!”, ne-a transmis un alt cititor. Din fericire nu s-au semnalat pagube materiale nici la Sibiu și nici în alte localități din țară.fb2Topul celor mai puternice seisme din România în ultimii 25 de ani
De la începutul anului au fost înregistrate șase cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 19 noiembrie, 25 septembrie, 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea, anunță digi24.ro.
Cele mai puternice cutremure din România, în ultimii 25 de ani:
12 iulie 1991
 5.7 – 2 morți, 30 răniți, peste 5.000 clădiri avariate
18 iulie 1991 
5.5 – peste 600 de case avariate
2 decembrie 1991 
5.6 – peste 5.500 de case avariate, peste 4.500 de sinistrați
27 octombrie 2004
 6 – nu a produs pagube
7 mai 2008 
5.2 – pagube minime
6 octombrie 2013
 5.5 – pagube minime
22 noiembrie 2014
 5.7 – Ziduri și șosele crăpate în Galați și Tulcea. Alimentarea cu electricitate întreruptă în zona epicentrală. Un rănit în Tulcea, 8 răniți în Galați, și 5 persoane vârstnice hipertensive din Brăila au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza atacurilor de panică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.