politia

Polițiștii sibieni atrag atenția cetățenilor asupra măsurilor elementare de siguranță care trebuie aplicate pentru prevenirea furturilor din locuință pentru a beneficia de sărbători liniștite.

Cum trebuie să procedaţi dacă un străin soseşte la uşa dumneavoastră:
Uneori, infractorii joacă anumite roluri pentru a aborda victimele (colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi.
Nu permiteţi străinilor să intre în casă pentru a folosi telefonul, toaleta, sau pentru a le oferi ceva.
Atunci când este neapărat nevoie ca un străin să intre în locuinţa dumneavoastră, chemaţi un vecin sau o rudă să vă însoţească.
Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa. Acestea vor avea încuietori suplimentare, dispuse la interior!
Evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!
Nu faceți publice pe rețelele de socializare informații despre perioada în care lipsiți de la domiciliu sau despre bunurile de valoare aflate în imobil! Comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa, sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.
Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.
Încuiaţi uşile şi geamurile chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.
Nu lăsaţi sume mari de bani sau valori în locuinţă.
Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat în concediu!
Instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa de acces în locuinţă persoanelor străine care spun că sunt trimişi de părinţi pentru a le da diverse obiecte.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu