frig.5b13hcwtvo
FOTO arhivă

Meteorologii precizează probabilitatea ridicată de apariție a precipitațiilor  în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie. Spre finalul săptămânii sunt anunţate temperaturi scăzute în Transilvania.

Regimul termic diurn va avea o tendință generală de scădere în perioada 2-5 ianuarie, mai accentuată pe 6 și 7 ianuarie, când vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de—10 grade, în Transilvania, anunţă Agerpres.ro.
„Valorile nocturne vor crește în perioada 2-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineața zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ — 22 de grade. Apoi temperaturile vor marca o creștere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între—5 și—1 grad la valorile maxime diurne și între—14 și—8 grade, în general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie”, conform Administrației Naționale de Meteorologie.
La munte, exceptând prima zi a intervalului de prognoză, când se va înregistra o medie a temperaturilor diurne de aproximativ—1 grad, în restul intervalului regimul termic se va situa sub cel climatologic normal pentru această perioadă. Astfel, valorile maxime vor fi cuprinse între—8 și—4 grade, iar în zilele de 6 și 7 ianuarie vor scădea spre—18…-16 grade. Nopțile vor fi geroase, fiind caracterizate de minime termice cuprinse, în medie, între—14 și—8 grade, iar pe 6, 7 și 8 ianuarie temperaturile nocturne vor coborî până la valori medii situate între de—21 și—16 grade.
Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ninsoare, va fi ridicată pe 4 și 5 ianuarie și, din nou, după data de 7 ianuarie. În restul intervalului doar pe arii restrânse și trecător va ninge slab.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns