Noul ministru al Transporturilor: Nu promit niciun kilometru de autostradă”. Ce zice de Sibiu – Pitești

0 312

Viitorul ministru al Transporturilor s-a ferit să facă vreo promisiune în ceea ce privește kilometri de autostradă care vor fi inaugurați anul acesta sau în privința termenelor de realizare a proiectelor propuse.

Ministrul propus al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, miercuri, că nu dorește să dea niciun termen pentru realizarea proiectelor actuale de autostrăzi și nu vrea să promită finalizarea niciunui kilometru de autostradă, anunță agerpres.ro. „Avem un program de guvernare, etapizat, care va fi pus în aplicare, și rutier, și feroviar, și naval, și de aviație. Nu vreau să mă grăbesc să dau un termen acum, pentru că trebuie revizuită și legislația în domeniul achizițiilor publice privind infrastructurile mari. Trebuie schimbat pentru că sunt proceduri foarte grele și sunt multe lucruri care trebuie modificate în legislație”, a susținut el.
Întrebat de reporteri câți kilometri de autostradă promite, în condițiile în care anul trecut nu s-a inaugurat niciun kilometru, el a răspuns: „Nu promit niciun kilometru de autostradă. Sunt loturile avansate, le cunoașteți, și Sebeș — Turda și Lugoj — Deva sunt loturi avansate și lucrăm”.
Cuc a adăugat că va continua proiectele începute când a fost secretar de stat în același minister. El a subliniat că își dorește aducerea TAROM pe profit.
„Am coordonat activitatea sectorului aerian și rutier. Mă întorc cu proiectele referitoare la TAROM, care sunt punctul de suflet al meu. Este o companie românească și care doresc să intre pe profit, putând să intre în competiție cu celelalte companii. Este punctul pe care mi l-am propus și mi-l asum. Eu personal nu reproșez nimic, pentru că așa cum am spus și în comisie, am luat decizia de a-l elibera pe domnul Heinzman din funcție pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță, deci nu am ce să reproșez. Probabil că actualul management din perioada anterioară nu și-a dus la îndeplinire parametrul în care trebuiau să conducă compania. De altfel, compania va fi pe pierdere. Vom face o analiză și vom vedea”, a adăugat Cuc.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.