masina pompieri incendiu 3
FOTO: arhivă

Aproape 90 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, cu mijloace de intervenție din dotare, sunt pregătiți să asigure intervențiile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meterologice periculoase.

Potrivit comunicatului remis către Ora de Sibiu, ISU Sibiu a transmis înștiințări către toate comitetele locale pentru situații de urgență din zonele vizate de atenționare, dar și către instituțiile cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meterologice periculoase și este pregătit pentru a interveni la eventuale misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, cu autospeciale de stins incendii, autospeciale pentru transport persoane, ambulanțe, dar și cu autoșenilata pentru transport în zone greu accesibile sau acoperite de zăpadă.
Situația înregistrată în teren la nivelul județului Sibiu va fi permanent minitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Sibiu, iar la nevoie, pentru optimizarea intervențiilor, va fi activată grupa operativă și se vor suplimenta efectivele de pompieri.
Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns