clipboard01

A slujit ani de zile pentru stăpânul lui, iar răsplata a fost una cruntă. Un cal a fost bătut cu bestialitate, înjunghiat şi lăsat pe un câmp aproape să moară în localitatea Valchid din judeţul Sibiu. Atenţie! Imaginile pot avea un puternic impact emoţional.

Înjunghiat, împuns cu un par și lăsat apoi zile și nopți întregi în câmp în frig.
Aceasta este povestea tristă a unui cal bătrân, care nu mai vede cu ochiul stâng datorită bătăilor primite de-a lungul timpului. Animalul rănit, a fost preluat de Asociaţia Prietenii Berzelor şi transportat la Cristian unde a fost operat. „Când am aflat că un cal dintr-o localitate aflată la 80 de km de Sibiu avea nevoie urgentă de ajutor ne-am mobilizat și cu ajutorul prietenei noastre Georgiana Neagu am reușit să preluăm și apoi să transportăm calul la Cristian.” Spun cei de la Asociaţia Prietenii Berzelor.

A fost operat, chiar în Ajunul Crăciunului pentru că starea lui nu era una tocmai bună. Parul a pătruns destul de adânc în abdomen și pentru că nu a primit nici un tratament rana s-a infectat. Animalul este în permanență monitorizat fiind încă sub tratament. Recuperarea va fi însă una de durată atât datorită gravității plăgii cât și poziției acesteia.

cal batut 6
„Este îngrijit cu drag și deja a devenit un căluț răsfățat. Îi plac tare mult merele pe care avem grijă să la primească la fiecare masă” mai spun cei de la Asociaţia Prietenii Berzelor.
Cei care vor să dea o mână de ajutor salvatorilor pot  să depună bani în contul RO60BRDE330SV29845983300.

Sursa video: Animal Life Sibiu

Sursa foto:Friends of Storks – Cristian, Romania

Comentariul meu

Lasă un răspuns