Piața retail de la Sibiu – Billa se tranformă în Carrefour. Un nou colos vrea să cumpere XXL-ul. Magazine noi la Shopping City

0 1.463

Anul 2017 va fi cu siguranță cel mai spectaculos în ceea ce privește Piața de retail de la Sibiu. Billa se transformă în Carrefour până în iulie, iar Lidl vrea să dea lovitura și să cumpere magazinul XXL închis la 31 decembrie.

În condițiile în care Selgros pare să fi renunțat la ideea de a mai amenaja un magazin vizavi de Lidl-ul din prelungirea bulevardului Mihai Viteazu, noutățile legate de piața de retail din acest an sunt cele legate de Billa și XXL, dar și de noile unități care urmează să funcționeze în viitoarele mall-uri din oraș.billa sibiu

Billa se transformă în Carrefour până în iulie
REWE a renunțat anul trecut la brandul Billa, pe care l-a vândut gigantului francez Carrefour, brand care va disparea, de asemenea, de pe piata locală. Cei doi retaileri au anunțat, înca de la finele anului 2015 tranzacția, aceasta finalizându-se în 2016, odată cu aprobarea tranzacției de către Consiliul Concurenței. Brandul Billa va mai exista pe piața din Romania până la jumătatea anului, cel târziu. În aceste cele trei magazine Billa din Sibiu se vor transforma în următoarele luni în Carrefour Market.

Lidl vrea să ia XXL-ul
Tot în zona Sibiului se va deschide în 2017 cel puțin încă un magazin Lidl, dar sunt șanse mari să vorbim de două locații. Surse de încredere din piață au explicat pentru Ora de Sibiu că cei de la Lidl au intrat pe fir și au făcut o ofertă celor de la Rewe pentru achiziția magazinului XXL din Șelimbăr, magazin care s-a închis în 31 decembrie 2016. xxl sibiuAceeiași locație este vizată și de către Kika România, concern care de asemenea a făcut o ofertă de achiziție. Mai multe detalii găsești AICI.

Kaufland și Auchan la noile Mall-uri
Tot în acest an vor fi demarate lucrările și la două noi centre comerciale de tip mall. Vorbim de Primavera Mall lângă podul Gării, centru în care se va amenaja și un hypermarket Kaufland.mall festival sibiu De asemenea cei de la Oasis Retail & Development Consulting, vor începe lucrările la centrul comercial de va fi amenajat la ieșirea din Sibiu spre Mediaș. Aici ar urma să fie amenajat un al doilea magazin Auchan din zona Sibiului. Mai multe detalii găsești AICI.
CITEȘTE ȘI: Surpriza pregătită ”în culise”. Unde se va deschide PRIMUL STARBUCKS din SIBIU
Etaj pentru Galeriile Sibiu Shooping City
Shopping City Sibiu va intra în 2017 într-un proces amplu de modernizare și extindere. Galeria comercială urmează să fie reconfigurată prin construirea unui nou nivel, pe o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, care va include 50 de noi spații de cumpărături, cât și o nouă zonă de divertisment și food court. shopping city sibiuAstfel, la finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafață totală de aproximativ 90.000 de metri pătrați, devenind cel mai mare centru comercial, nu numai din regiune, ci și din întreaga țară. Mai multe detalii găsești AICI.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.