Veste proastă pentru hotelieri și proprietari de pensiuni din Sibiu. Se reintroduce taxa hotelieră

0 301

Municipalitatea sibiană a anunțat vineri că taxa hotelieră se reintroduce de anul acesta, conform prevederilor Codului Fiscal, art. 484 și în consecință unitățile de care au obligația să se conformeze.

Această taxă se va plăti pentru întreaga perioadă de ședere a oaspetelui și reprezintă 1% din costul fiecărei nopți de cazare. Unitățile de cazare au obligația de a plăti taxa hotelieră până în data de 10 inclusiv a lunii următoare celei în care s-a colectat taxa de la persoanele care au plătit cazarea.
Unitățile de cazare au obligația de a depune lunar, până la data stabilită pentru plata taxei hoteliere, o declarație de decont la Direcția Fiscală Sibiu, din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, la camera 18 în cazul persoanelor fizice și respectiv camera 20, în cazul persoanelor juridice.
Precizări importante pentru unitățile de cazare:
Persoanele fizice și juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea au obligația ca în factură (în cazul persoanelor juridice) sau chitanță (în cazul persoanelor fizice) să evidențieze distinct taxa hotelieră încasată
Dacă societatea care oferă cazare nu evidențiază distinct pe factură valoarea micului dejun, atunci cota de 1% se aplică la valoarea scrisă pe factură ca servicii de cazare, tarif cazare, etc.
Taxa se poate plăti la ghișeele Direcției Fiscale din ambele sedii ale Primăriei Sibiu, la oficiile poștale, pe platforma de e-administrație de pe site-ul www.sibiu.ro sau prin virament bancar în contul: RO70TREZ57621360206XXXXX CF 4270740 Trezoreria Sibiu.
Taxele și impozitele locale pentru anul 2017 au fost aprobate prin hotărârea Consiliului Local nr. 360/2016.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.