Cod galben de polei la Sibiu. Când intră în vigoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol în 11 județe din țară valabilă până miercuri noapte la ora 23:00. De la ora 4:00, informare de vânt și polei, în țară, inclusiv la Sibiu.

Începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului și polei, valabilă și la Sibiu.

În același timp, meteorologii au ridicat avertizarea Cod portocaliu ce viza județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea.
Potrivit ANM, în intervalul orar 13:00 — 23:00, va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaților de Curbură, iar spre seară și la începutul nopții și în sudul Dobrogei. În Dobrogea, estul Munteniei, sudul și centrul Moldovei, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.
Județele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași. ANM precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia și restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.
De asemenea, începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului și polei, valabilă la nivelul întregii țări.
Astfel, în intervalul menționat, la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60 — 70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie), rafalele vor depăși temporar 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile sud-estice, sudice și centrale, temporar cu viteze de 45 — 55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.
Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge, în general, slab cantitativ în zonele de munte și local în regiunile intra-carpatice, iar spre sfârșitul nopții de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul țării, vor fi precipitații mixte și se va produce polei. În cursul zilei de joi (12 ianuarie) în funcție de evoluția meteorologică, ANM ar putea actualiza informarea meteo emisă miercuri.
În plus, meteorologii au emis o atenționare Cod galben de vreme deosebit de rece și ger, mai ales în cursul nopților, valabilă în intervalul 11 ianuarie, ora 13:00 — 12 ianuarie, ora 10:00.
În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a țării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între—17 și—10 grade, iar maximele diurne vor fi negative, scrie Agerpres.ro.

Foto: arhivă

 

Citește și Mai multe de acelasi autor

Spune ce crezi

Cod galben de polei la Sibiu. Când intră în vigoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol în 11 județe din țară valabilă până miercuri noapte la ora 23:00. De la ora 4:00, informare de vânt și polei, în țară, inclusiv la Sibiu. Începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intens

VIDEO – Bătrânică la furat într-un magazin pe Magheru din Sibiu. Iată cum acționează

O femeie în vârstă de aproximativ 50-60 de ani a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale unui magazin de pe strada Magheru din Sibiu, în timp ce fura. Pe imagini se observă cum femeia fură

VIDEO – Protest împotriva legii grațierii în Piața Mare. Aproximativ 200 de sibieni în Centrul Istoric

Sibienii au participat şi joi seara la un protest împotriva aprobării Legii Amnistiei și Grațierii. Aceasta are loc în Centrul Istoric a primit aviz favorabil. ”Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice a

FOTO – Cei mai noi polițiști sibieni au depus joi jurământul de credință. Ce urmează pentru ei

Cei 54 de agenţi de poliţie care au promovat examenele de încadrare din sursă externă organizate de Inspectoratul General al Poliției Române la finalul anului 2016, au avut parte astăzi, 19 ianuarie, de un moment

FOTO – S-a furat aceasta mașină la Sibiu. Este căutat hoțul și se oferă recompensă

O mașină a fost furată de pe strada Livezii din Sibiu. Hoțul este căutat, iar proprietarul spune că oferă recompensă celor care au informații legate de furt. Mașina furată de pe strada Livezii din Sibiu, este un

VIDEO – Dorel ’’lovește’’ pe autostrada Sibiu – Orăștie. A dărâmat un panou electronic

Imagini demne de cascadorii râsului surpinse pe autostrada Sibiu – Orăștie. Un șofer al unui camion ce transporta un excavator a lovit un panou de semnalizare auto și l-a deteriorat. Un camion care transporta pe o

Loading...