Cod galben de polei la Sibiu. Când intră în vigoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol în 11 județe din țară valabilă până miercuri noapte la ora 23:00. De la ora 4:00, informare de vânt și polei, în țară, inclusiv la Sibiu.

Începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului și polei, valabilă și la Sibiu.

În același timp, meteorologii au ridicat avertizarea Cod portocaliu ce viza județele Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Vrancea.
Potrivit ANM, în intervalul orar 13:00 — 23:00, va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaților de Curbură, iar spre seară și la începutul nopții și în sudul Dobrogei. În Dobrogea, estul Munteniei, sudul și centrul Moldovei, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50 — 60 km/h, viscolind și spulberând zăpada.
Județele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași. ANM precizează că unele intensificări ale vântului vor fi și în Oltenia și restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.
De asemenea, începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intensificări ale vântului și polei, valabilă la nivelul întregii țări.
Astfel, în intervalul menționat, la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60 — 70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie), rafalele vor depăși temporar 80 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile sud-estice, sudice și centrale, temporar cu viteze de 45 — 55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.
Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge, în general, slab cantitativ în zonele de munte și local în regiunile intra-carpatice, iar spre sfârșitul nopții de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul țării, vor fi precipitații mixte și se va produce polei. În cursul zilei de joi (12 ianuarie) în funcție de evoluția meteorologică, ANM ar putea actualiza informarea meteo emisă miercuri.
În plus, meteorologii au emis o atenționare Cod galben de vreme deosebit de rece și ger, mai ales în cursul nopților, valabilă în intervalul 11 ianuarie, ora 13:00 — 12 ianuarie, ora 10:00.
În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a țării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între—17 și—10 grade, iar maximele diurne vor fi negative, scrie Agerpres.ro.

Foto: arhivă

 

Afișări: 346 *se actualizează din oră în oră

Citește și Mai multe de acelasi autor

Spune ce crezi

Cod galben de polei la Sibiu. Când intră în vigoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol în 11 județe din țară valabilă până miercuri noapte la ora 23:00. De la ora 4:00, informare de vânt și polei, în țară, inclusiv la Sibiu. Începând din noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00, și până vineri la ora 10:00, va intra în vigoare o informare meteorologică de intens

FOTO – Românul decedat în accidentul din Ungaria este din SIBIU. Se întorcea dintr-o cursă din Germania

Românul care a decedat în tragedia rutieră avută loc la granița dintre Ungaria și România este din Sibiu. Bărbatul de 40 de ani era în microbuzul alb lovit de autobuz și se întorcea dintr-o cursă

Weekend cu trei proteste într-o singură zi la Sibiu. Se știe traseul mitingului mare

Sibienii sunt invitați în acest weekend să participe la nu mai puțin de trei proteste în aceeiași zi. Duminică vom avea “Protestul Copiilor”, “Ora de lectură” şi Protest şi marş împotriva Ordonanţei “elefanţilor”. Organizatorul protestelor de

FOTO – Dispariția tânărului din Sibiu în Ungaria, șochează: ’’Un singur român a decedat şi acela este Puiuţul nostru’’

Locuitorii din cartierul sibian Lazaret sunt șocați de moartea șoferului în accidentul din Ungaria. Puiu Mihail Dan a lăsat în urma sa o soție și doi copii îndurerați, iar tot cei ce îl cunoșteau sunt

Elevii de la Școala I.L. Caragiale și Liceul Pedagogic, ”actori” la un concert educativ la Sala Thalia

Seria de concerte educative ”Muzica în pași de dans”, organizată de pentru elevi din școlile sibiene, a fost reluată vineri, 17 februarie 2017, la Sala Thalia. Peste 700 copii de la Şcoala Generală I.L. Caragiale şi

Primarul Șelimbărului explică ce înseamnă ’’Marea Unire’’ a comunei cu municipiul Sibiu

Edilul celei mai dezvoltate comune din județ a explicat vineri ce înseamnă pentru șelimbăreni punerea în aplicare a proiectelor comune de dezvoltare a Șelimbărului și municipiului Sibiu. Marius Grecu afirmă că patru astfel de proiecte

Loading...