Risc mare de avalanșe în munții Făgăraș la peste 1800 de metri

149

Meteorologii de la Serviciul Regional de Prognoză Sibiu au anunțat că de joi seară și până sâmbătă în jurul orei 20.00 există un risc mare de producere avalanșe în munții Făgăraș.

Riscul de producere de avalanşe în masivele Bucegi şi Făgăraş (versantul nordic), în perioada următoare, este mare la peste 1.800 de metri şi însemnat la altitudini mai mici, anunţă Serviciul Regional de Prognoză Sibiu, anunță news.ro. Serviciul Regional de Prognoză Sibiu anunţă că, de joi seară, până sâmbătă la ora 20.00, riscul de producere de avalanşe în munţii Făgăraş (versantul nordic) şi Bucegi este mare la peste 1.800 de metri, în timp ce la altitudini mai mici aceste este însemnat.
Joi după-amiază, stratul de zăpadă măsura 172 de centimetri la Bâlea Lac, în timp ce la Fundata era de 83 de centimetri, la Predeal – 70 de centimetri, la Sinaia – 43 de centimetri şi la Vârful Omu – 22 de centimetri, potrivit sursei citate.
La altitudini de peste 1.800 de metri, ”ninsorile din intervalul următor vor depune un nou strat de zăpadă, cu masă volumică mai mare faţă de cea deja existentă. Vântul puternic de la nivelul crestelor va spulbera zăpadă spre zonele adăpostite, unde se vor acumula cantităţi mai mari de zăpadă. Stratul superior fiind instabil, se pot declanşa atât avalanşe spontane, cât şi provocate de supraîncărcări slabe, pe numeroase pante suficient de înclinate”, se arată în buletinul meteorologilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.