O persoană a fost arestată şi nouă administratori de firme au fost puşi sub acuzare, dintre care şase sunt sub control judiciar, în urma perchezițiilor la mai multe adrese din Sibiu, București, Ilfov, Prahova și Brăiladin dosarul evaziunii fiscale, cu un prejuciu estimat la peste 64 de milioane de lei, fiind identificate 30 de societăţi „fantomă” care emiteau facturi false ce erau folosite de nouă firme, potrivit Parchetului instanţei supreme.

După ce au audiat aproape 50 de persoane în acest dosar, procurorii Parchetului instanţei supreme au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Lucică Dumitrache şi nouă administratori ai unor societăţi comerciale, toţi fiind acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală, şase dintre aceştia fiind puşi sub control judiciar.

Procurorii au cerut vineri Curţii de apel Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Lucică Dumitrache, solicitare care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.
Lucică Dumitrache este acuzat că a creat un circuit financiar complex, format din aproximativ 30 de societăţi comerciale cu comportament fiscal de tip „fantomă”, care emiteau facturi fiscale prin care se atesta efectuarea de operaţiuni nereale.
„Acestea se înregistrau în contabilitatea firmelor ce alimentau acest circuit evazionist pe cheltuieli, în speţă cele 9 societăţi comerciale ce activau în domeniile anterior precizate. Totodată, după retragerea din conturile societăţilor comerciale a sumelor încasate, o parte din bani se restituia celor nouă inculpaţi ce aveau calitatea de administratori ai firmelor”, susţin procurorii.
În urma percheziţiilor au fost ridicate documente contabile, medii de stocare a datelor, carduri bancare, precum şi suma de aproximativ 98.000 de euro.
Anchetatorii au estimat că prejudiciul produs bugetului de stat în acest caz este de 64.578.039 lei, echivalentul a 15,8 milioane de euro. Pentru recuperarea acestui prejudiciu, procurorii au pus sechestru asigurător pe 58 de imobile, evaluate la suma de 49.165.000 lei, echivalentul a aproape 10.900.000 euro, precum şi pe 56 de conturi bancare ale inculpaţilor, scrie News.ro.

Foto:arhivă

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.