Noaptea extremelor din nou. Frig cumplit în Transilvania

0 162

Gerul s-a întors se pare cu forțe noi peste România. Noaptea trecută la Miercurea Ciuc au fost minus 21 de grade. La Sibiu termometrele au coborât și aici la minus 14 grade.

Temperaturile foarte scăzute au revenit în județul Harghita în noaptea de miercuri spre joi, la Miercurea Ciuc și Joseni fiind înregistrate minus 21 de grade Celsius, anunță agerpres.ro.
Și în celelalte localități din județ au fost măsurate valori coborâte de temperatură, minimele fiind consemnate la răsăritul soarelului. Potrivit meteorologului Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, la Toplița au fost minus 20 de grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc s-au măsurat minus 14 grade, iar la Bucin au fost minus 13 grade Celsius.
Potrivit prognozelor, în noaptea de joi spre vineri este posibil ca temperaturile să scadă și mai mult, după care, începând de sâmbătă vremea se va încălzi ușor și treptat, dar nopțile vor fi, în continuare, reci, cu valori ce se vor situa în jurul valorii de minus 15 grade, fără să se semnaleze precipitații.
Luna ianuarie a adus, în Harghita, mai multe zile geroase, cea mai coborâtă temperatură a actualului sezon fiind consemnată în data de 10 ianuarie, când la Miercurea Ciuc mercurul termometrelor a arătat minus 29 de grade Celsius. Minima istorică absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.