VIDEO – Taxa de salubrizare nu se mai majorează. Primăria a achitat prima factură celor de la SOMA

0 300

Primarul Astrid Fodor a explicat joi într-o conferință de presă transmisă în direct de Ora de Sibiu, că municipalitatea a achitat factura pentru serviciile din luna noiembrie celor de la Soma. Fodor spune că cei de la firma de salubrizare au informat primăria că nu se mai aplică majorarea taxei.

Valoarea facturii emise de operatorul SC Soma SRL și achitată de Primăria Sibiu pentru luna noiembrie 2016 pentru serviciile de colectare și transport a deșeurilor este de 702.150,56 lei (TVA inclus). Factura a fost emisă pentru colectarea și transportul a 3007,38 tone de deșeu rezidual, 385,08 tone de deșeu biodegradabil și 141,76 tone deșeu ambalaje (hârtie + carton + sticlă).
”O comparație între prima factură emisă de noul operator de salubritate și o factură emisă înainte de intrarea în vigoare a noului sistem de gestionare a deșeurilor nu este posibilă deoarece activitatea de salubrizare era asigurată de două firme private, prin intermediul unor contracte încheiate direct cu cetățenii și firmele. Primăria Sibiu nu are deci cum să cunoască aceste cifre”, spun reprezentanții primăriei Sibiu.fodor foto astrid

Nu se mai scumpește taxa
Se pare că va apărea o ordonanță de urgență a Guvernului care fie suspendă dau stabilește altă modalitate. În acest caz taxa de salubritate nu va crește așa cum se anunțase. Noi am primit o informare de la Adi Eco în care ne-au explicat că ar trebui să creștem acea taxă. Astăzi (joi) s-a comunicat de la Adi ECO faptul că nu se va majora această taxă”, a explicat Astrid Fodor într-o conferință de presă transmisă în direct pe Ora de Sibiu.

Comisie pentru monitorizarea activităților de salubrizare și deszăpezire
Astrid Fodor a mai anunaț tot joi că toate acțiunile de salubrizare și deszăpezire din Sibiu vor fi monitorizate de către un serviciu special. Municipalitatea vrea astfel să controleze cât de bine își fac treaba firmele care au aceste contracte în Sibiu. Urmăriți mai jos înregistrarea conferinței de presă.

Primarul Astrid Fodor prezintă proiectul noului Liceu de Artă și vorbește despre salubirzare și ridicarea mașinilor din Sibiu. Mai multe detalii la link-ul https://goo.gl/PdPKkd

Publicată de Ora de Sibiu pe Joi, 19 ianuarie 2017

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...