Indemnizație sistată pentru sibianul care primește 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului

0 174

Tânărul din Sibiu care primește lunar 35.000 de euro indemnizație pentru creșterea copilului, primește o lovitură dură de la ANAF. Inspectorii au decis să sisteze acordarea acesteia.

Cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost sistată, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere, anunță mediafax.ro. Surse oficiale au declarat, vineri că în urma controlului efectuat, veniturile declarate şi impozitate pentru 2015 nu s-au găsit la un control amănunţit al ANAF, motiv pentru care s-a emis o altă decizie de impunere.
În baza noii decizii, reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale Sibiu au oprit de la plată indemnizaţia.
Potrivit surselor citate, beneficiarul celei mai mari indemnizaţii ar fi declarat că a avut venituri de peste 2,6 milioane lei, i s-a emis decizie de impunere pentru impozit şi a şi plătit, însă, în urma controlului ANAF, s-a descoperit că acesta ar fi înregistrat, de fapt, pierdere fiscală.
CITEȘTE ȘI: FOTO – Afaceristul sibian care primește 35.000 de euro pe lună indemnizație ca să crească copilul. A dat lovitura cu afine
Aceleaşi surse au afirmat că beneficiarul indemnizaţiei a contestat în instanţă raportul de inspecţie fiscală al ANAF.
Dacă nu va reuşi să dovedească faptul că a încasat veniturile declarate, beneficiarul indemnizaţiei va fi nevoit să restituie banii primiţi din luna august până la momentul încetării, respectiv pe patru luni.
La începutul lunii septembrie anul trecut, cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost suspendată temporar, pentru efectuarea unor verificări ale veniturilor declarate de beneficiar, după care plata a fost efectuată.
VEZI ȘI: Sibianul care primește 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului a făcut o tranzacție record în ultimul an
Bărbatul care încasează cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România a depus cererea în luna iulie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.