Metode alternative de plată a taxelor pentru Serviciile de Permise şi Paşapoarte de la Sibiu

0 441

Plata taxei de pașaport, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.

A. Plata on-line în sistem internet banking sau prin virament se poate face de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar în contul deschis de către Instituția Prefectului Județul Sibiu, astfel:
IBAN: RO39TREZ576502602X019876 – pentru contravaloarea taxei de pașaport;
IBAN: RO22TREZ576502601X019875 – contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare.
B.În contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului de Finanţe la următoarele instituţii de credit:
– la Banca Comercială Română – IBAN: RO49RNCB0082044185290044
– la CEC Bank – IBAN: RO89CECEB001T7RON0000001
– la Raiffeisen Bank S.A. – IBAN: RO95RZBR0000060017443357

C. Conturile menţionate sunt valabile şi în cazul în care plata se face prin mandat poştal.
Obligatoriu pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații:
– CNP-ul și numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat;
– contul IBAN (conturile indicate mai sus, în funcție de serviciul solicitat);
– codul fiscal al Instituției Prefectului Județul Sibiu (CUI 4556255), suma și denumirea serviciului a cărui contravaloare se încasează.
D. Plata în numerar se poate face la:
– casieria Trezoreriei municipiului Sibiu, str. Calea Dumbrăvii, nr. 17;
– la ghișeele Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Sibiu (pentru documentele emise de acestea), din cadrul Instituției Prefectului Județul Sibiu – str.Andrei      Șaguna, nr.10.
Conform Ordonanței, pentru reducerea birocratizării, în situația pașapoartelor se va face o singură plată într-un cuantum care va cumula contravaloarea pașaportului, taxa pentru serviciul public prestat și, după caz, tariful suplimentar, valoarea rămânând neschimbată față de cât este în prezent.
Atât în cazul pașapoartelor simple temporare, cât și a pașapoartelor simple electronice, în situația în care plata taxei de pașaport s-a efectuat prin mijloace de plată online, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie să prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de bancă. Când plata se efectuează prin mandat poștal este necesară prezentarea ca document doveditor al plății factura aferentă emisă de oficiul poștal. Actele necesare și termenele de eliberare ale documentelor emise de MAI, rămân neschimbate.
Indiferent de modul de plată toate dovezile privind plata contravalorii taxelor trebuie sa fie eliberate pe numele titularului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.