Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO – Investițiile în școlile și liceele din Sibiu în 2017 – Sală de sport la Școala Nicolae Iorga. NU și la I.L. Caragiale

368

Municipalitatea sibiană a anunțat joi că vor continua intestițiile în unitățile de învățământ din oraș. Printre cele mai importante amintim reabilitările sălilor de sport de la Lazăr, Școala 1 și Școala Slavici. Primarul Astrid Fodor spune că se va construi o sală de sport la Școala Nicoale Iorga, iar pentru singura școală din Sibiu fără nici o sală pentru sport, Școala I.L. Caragiale nu s-au găsit soluții.

În 2017 suma propusă a fi alocată pentru investiții și reparații în clădirile unităților de învățământ este de aproximativ 50 de milioane lei. Fondurile pentru execuția lucrărilor vor proveni majoritatea din bugetul local, dar și din fonduri structurale pe care Municipiul Sibiu dorește să le atragă.
Dintre acestea cele mai mari lucrări care continuă sau vor începe în 2017 sunt următoarele:
Reabilitarea și extinderea clădirii în care va funcționa Liceul de Arte (fostul cămin al Colegiului Economic G. Barițiu)
Finalizarea construcției noii grădinițe de pe strada Hațegului
Mansardarea parțială a clădirii Școlii Regina Maria
Reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național Gh. Lazăr
Amenajarea termosistemelor la grădinița nr. 15 (str. Gladiolelor), grădinița nr. 33 (str. Artileriștilor), grădinița Elefănțelul Curios (Al Haiducului), grădinița Căsuța Poveștilor (str. T. Laurian), grădinița 36 (str. Constructorilor)
Reabilitarea fațadei școlilor gimnaziale nr. 2 (str. Avram Iancu) și nr. 8 (str. Lupeni)
Reabilitarea atelierului școală al Colegiului Tehnic Independența
Proiectarea pentru reabilitarea sălilor de sport aparținând Școlii gimnaziale nr. 1 (str. Hațegului) și școlii I. Slavici (str. Macaralei)
Primăria Sibiu intenționează să atragă fonduri structurale pentru o serie de proiecte și va realiza mai întâi proiectarea.
Dintre aceste proiecte amintim:
Reabilitarea clădirilor următoarelor unități de învățământ pentru îmbunătățirea eficienței energetice: Liceul C. Noica (str. Oștirii), Școala gimnazială nr. 21 (str. Luptei), Școala gimnazială nr. 1 (str. Hațegului), Școala gimnazială Radu Selejan (str. Șoimului)
Extinderea clădiri Școlii Nicolae Iorga și construcția unei săli de sport
Construcția a două noi creșe: una incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 de pe strada Hațegului și una în incinta grădiniței nr. 36 (str. Constructorilor).

Școala I.L. Caragiale ”sărită” din nou ”din schemă”
Una dintre cele mai importante școli din perimetrul Calea Dumbrăvii – Victoriei – Siretului, Școala I.L. Caragiale, nu beneficiază cel puțin în momentul de față de nici o investiție în 2017. Unitatea de învățământ ar avea nevoie de un nou corp de clădire și mai ales de o sală de sport, în această școală nefiind posibilă efectuarea orelor de educație fizică nici măcar într-o sală de clasă.

Reparațiile continuă
La capitolul “Reparații”, suma propusă a fi alocată în 2017 este aproape de 3 ori mai mare decât în anul precedent. Dacă în 2016 au fost alocați 2,5 milioane lei, în 2017 suma depășește 6 milioane de lei. Lucrările includ igienizări și zugrăveli în săli de clasă, holuri și blocuri alimentare, reparații și îmbunătățiri la grupurile sanitare, precum și înlocuirea tâmplăriei interioare.
Pentru a stabili valoarea lucrărilor de reparații necesare, departamentul tehnic din cadrul Serviciului de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat a făcut o inventariere în teren. Ulterior Primăria Sibiu a solicitat în scris din partea fiecărei unități de învățământ un necesar de lucrări de reparații și dotări. Primarul Astrid Fodor va propune Consiliului Local alocarea sumelor necesare pentru solicitările unităților de învățământ. Cheltuirea fondurilor va depinde de rapiditatea derulării procedurilor de achiziție și implicarea fiecărui director de unitate de învățământ.
Urmăriți mai jos înregistarea conferinței de presă a primarului Astrid Fodor, Conferință în care a făcut referire și la investițiile din învățământ.

Primarul Astrid Fodor prezintă proiectul noului Liceu de Artă și vorbește despre salubirzare și ridicarea mașinilor din Sibiu. Mai multe detalii la link-ul https://goo.gl/PdPKkd

Publicată de Ora de Sibiu pe Joi, 19 ianuarie 2017

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...