sibianul ce primește indemnizație 35.000 euro/lună pentru creșterea copilului: ”toate declarațiile mele de venituri au fost conforme realității”

Liciniu Lupu, sibianul care care primește 35.000 de euro pe lună ca indemnizație pentru creșterea copilului, spune într-un drept la replica remis către Ora de Sibiu, că și-a achitat integral și la timp toate taxele datorate statului.

Tânărul din Sibiu dezminte cum că nu ar fi declarat conform legii, veniturile obținute și în consecință suspendarea acordării indemnizației de 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului nu se justifică. „Declarațiile mele de venituri pentru anii 2010-2015 au fost redactate de personal contabil de specialitate într-un moment în care nu se punea problema ca indemnizațiile de creștere a copilului să nu mai fie plafonate. Toate declarațiile mele de venituri au fost conforme realității și mi-am achitat integral și la timp toate taxele și impozitele datorate statului român. Acestea au reprezentat sume importante. În baza acestor venituri fiscalizate mi s-a stabilit indemnizația. Fără să doresc, în acest moment, să mă refer la abuzuri ale ANAF, așa cum a făcut-o în mod repetat noua conducere politică a țării, numeroși oameni de afaceri și alte persoane avizate, precizez doar că a crede că eu am dat declarații false fără să-mi reproșeze cineva ceva și fără să existe un dosar în acest sens, este un atentat la minima inteligență a opiniei publice.”, spune Liciniu Lupu, într-o adresă trimisă către Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: Indemnizație sistată pentru sibianul care primește 35.000 de euro pe lună pentru creșterea copilului
Indemnizație sistată
Reamintim că cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost sistată, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere, anunță mediafax.ro. Surse oficiale au declarat, vineri că în urma controlului efectuat, veniturile declarate şi impozitate pentru 2015 nu s-au găsit la un control amănunţit al ANAF, motiv pentru care s-a emis o altă decizie de impunere. În baza noii decizii, reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale Sibiu au oprit de la plată indemnizaţia. Potrivit surselor citate, beneficiarul celei mai mari indemnizaţii ar fi declarat că a avut venituri de peste 2,6 milioane lei, i s-a emis decizie de impunere pentru impozit şi a şi plătit, însă, în urma controlului ANAF, s-a descoperit că acesta ar fi înregistrat, de fapt, pierdere fiscală. Mai multe detalii GĂSIȚI AICI.

Ultima oră

Comentariul meu