video foto lolele se pregătesc pentru marele eveniment din 29 ianuarie de la agnita. agnițenii vin și la sibiu

Pe dealurile din jurul Agnitei și pe după grădini, se aud tot mai des pocnete de bici. Cei care vor defila şi vor face gălăgie, îmbrăcaţi în costume de lolă, fac antrenamente pentru evenimentele din 28, 29 și 30 ianuarie, din Sibiu, Cincu și Agnita, Fuga Lolelor.

Câțiva dintre cei aproape 300 de agnițeni care vor purta costumele de lolă, la evenimentele din Sibiu, Cincu și Agnita, repetă intens pentru ca parada de anul acesta să fie una inedită și fără de greșeală. În jurul Agnitei, în această perioadă, se aud pocnete de bici, venite din partea celor care se antrenează pentru tradiționala fugă a lolelor.

Chiar dacă a fost frig afară, agnițenii nu au încetat să pocnească din bici. Aceștia s-au încălzit cu un vin fiert cu scorțișoară în pauza din timpul antrenamentului.

video foto lolele se pregătesc pentru marele eveniment din 29 ianuarie de la agnita. agnițenii vin și la sibiu

Au trecut 10 ani de când asociaţia „Breasla Lolelor” a reluat vechiul obicei al saşilor, şi-a făcut costume, bice, clopote şi cleşti pentru gogoşi şi a încântat agniţenii şi turiştii cu alaiul gălăgios, gata să alunge iarna şi spiritele rele.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu