PSD anunță că nu se vor organiza contramanifestații

1 108

Vicepreşedinte PSD Mihai Chirică a declarat, luni,  că nu se poate vorbi despre o lovitură de stat în cazul protestelor din ţară. Chirică dă asigurări că PSD nu va organiza contramanifestaţii.

„Nu cred că asistăm neapărat la o lovitură de stat. O lovitură de stat în primul rând se programează de cei care vor să preia puterea. În momentul de faţă, nu s-a arătat neapărat o structură care vrea să preia puterea. Prin urmare, e un val de emoţie”, a declarat vicepreşedintele PSD Mihai Chirică, primarul municipiului Iaşi.
Vicepreşedintele PSD consideră că prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis între manifestanţi „nu a fost potrivită”. ”Nu a fost potrivită, pentru că nu putea aduce un element de discuţie între să spunem tabere, dacă putem vorbi despre tabere, ci dimpotrivă, a incitat o parte dintre manifestanţi, astfel încât pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reală a unei democraţii”, a spus Chirică.
El a susţinut că PSD nu va organiza contramanifestaţii: „PSD cu siguranţă nu va organiza contramanifestaţii, ăsta-i un lucru cert, motiv pentru care nici nu cred că se va pune vreodată în discuţie acest lucru. Sigur, la nivelul conducerii centrale se va lua o decizie în acest sens şi probabil că în zilele următoare va fi făcută publică”.
În privinţa celor două ordonanţe, vicepreşedintele PSD a declarat: „Eu cred că ar trebui să fie prezentate cât mai pe larg şi pe înţelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discuţii interminabile poate şi care pot stimula opinia publică într-un sens negativ trebuie modificate în consecinţă. Trebuie făcută o analiză cât se poate de raţională, pentru că nu România a inventat legea amnistiei (…), trebuie văzut până unde, dacă este imperios necesar şi dacă trebuie adoptată soluţia aceasta sau una care să împace spiritele”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că preşedintele Klaus Iohannis s-a situat în afara legii, că este un început de lovitură de stat şi dă asigurări că nu-i va mai permite preşedintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituţională, să uzurpe calităţi oficiale intrând abuziv în şedinţele de guvern sau să incite la dezordine socială şi violenţă.
„M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.
Preşedintele PSD a susţinut că este „un început de lovitură de stat”, anunță News.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Dan scrie

    hai ca spun si eu ceea ce cred….
    Eu cred ca chiar daca vor continua cu aceste doua OUG-uri nimeni nu va putea beneficia de ele.
    De ce intrebi?

    Pai in primul rand parlamentarii, in frunte cu Dragnea, isi vor gasi sfarsitul in strada sau mai bine direct pe fotoliile lor comode de unde vor semna aceste OUG-uri (deci degeaba scapa de inchisoare ca tot asa ajung intre patru pereti, de data asta in pamant) iar restul, nu cred ca va fi cineva de acord sa iasa din inchisoare stiind ca primul lucru pe care il va face va fi sa moara.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.