Crimă şi viol la Săcadate. Femeie ucisă de un minor

416

Un minor a violat si apoi ucis o femeie de 62 de ani la Sacadate. Acesta era baut cand a savarsit crima.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, la data de 20.01.2017, reţinerea inculpatului M.C.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor prev. de art. 188 alin. 1 Cod pen. şi infracţiunii viol prev. de art. 218 alin. 1 Cod pen. la data de 21.01.2017 a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu.
S-a reţinut că, la data de 14.01.2017, în imobilul situat în loc. Săcădate, nr. 198, jud. Sibiu a fost identificat cadavrul numitei C.C. , în vârstă de 62 ani.

I-a pus o perna pe fata
În urma efectuării autopsiei s-a constatat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin obturarea căilor respiratorii şi prin compresiune toraco-abdominală. La autopsie s-au constatat şi leziuni traumatice genitale şi anale care s-au putut produce prin acţiunea unui factor traumatic local, posibil în cadrul unor raporturi sexuale vaginale şi anale consumate cu violenţă. Prin raportul de constatare criminalistică s-a reţinut o urmă ridicată de pe un flacon găsit lângă patul victimei a fost creată de relieful papilar al degetului mijlociu de la mâna dreaptă a minorului M.C.A. În urma audierii, acesta a recunoscut că în noaptea de 02/03.01.2017, aflându-se sub o uşoară stare de ebrietate, a pătruns în imobilul victimei şi a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta fără consimţământul ei. Deoarece victima C.C. ţipa şi a încercat să se opună, inculpatul M.C.A. i-a obturat căile respiratorii şi a lovit-o iar, la scurt timp, a constatat că victima nu se mai mişcă şi a plecat deşi ştia că locuinţa nu este încălzită.

Criminal reținut 30 de zile
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale.
La data de 21.01.2017 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpatului minor pentru o perioadă de 30 zile. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spune prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.