UPDATE FOTO VIDEO – Sibiul primește titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019. IMAGINI şi declarații în timp real de la ATENA

0 198

Astăzi, 25 ianuarie are loc la Atena decernarea oficială a titlului de Regiune Gastronomică Europeană județului Sibiu pentru anul 2019 oficiată de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism. Ora de Sibiu transmite în direct.

UPDATE – Organizatorii nu permit transmisia live
Organizatorii galei de la Atena nu permit transmisia live video a evenimentului. 20170125 122842În aceste conditii, preşedintele Consilului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, primarul Sibiului, Astrid Fodor şi ambasadorul României în Grecia, au acceptat sa stea de vorba cu noi inaintea eveninentului. Urmariti mai jos inregistrarea live.

Sibiul a primit oficial titlu de Regiune Gastronomică Europeană în 2019 – Detalii la link-ul https://goo.gl/1L5Lki

Publicată de Ora de Sibiu pe Joi, 26 ianuarie 2017

Update 2 – Sibiul felicitat pentru aerul curat
Peste 300 de oficiali greci si romani participa la evenimentul de la Hotelul Grand Bretagne din Atena. Diane Dodd de la Institutul International al Gastronomiei, a vorbit in termeni extrem de frumosi despre Sibiu si a adus laude judetului.

„Locuri de o frumusete rapitoare si cu aer curat”, a spus printre altele aceasta.

wp image 472022874jpg
Update 3 – Daniela Cimpean primeste titlul pentru Sibiu Regiune Gastronomica Europeanawp image 442104172jpg

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu primeste diploma cu distrinctia pentru judetul Sibiu, Regiune Gastronomica Europeana in 2019 si rosteste un discurs despre principalele idei ale programului gastronomic si culural din 2019.

UPDATE 4 – Astrid Fodor tine un scurt discurs
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, este invitata sa tina un discurs in fata celor prezenti.

wp image 1963877105jpg

La eveniment participa si oficiali din Guvernul Greciei si reprezentanti mass-media de la cele mai importante televiziuni grecesti, dar si din mass media on-line.
Stirea initiala20170125 123039
Aceasta este ultima etapă în obținerea titlului, care a fost precedată de depunerea dosarului de candidatură în luna iulie 2016 și găzduirea în luna septembrie 2016 a vizitei juriului internațional, care a analizat dosarul de candidatură și a descoperit la fața locului motivele pentru care județul Sibiu merită acest titlu. Ceremonia de decernare va a fost precedată în data de 24 ianuarie de festivitatea de transmitere a titlului de Regiune Gastronomică de la regiunile care au purtat acest titlu în 2016 (Minho – Portugalia și Catalonia – Spania) către cele care îl vor purta în anul 2017: Aarhus/Danemarca Centrală, Riga–Gauja (Letonia), Lombardia de Est (Italia).

Eveniment special la Atena în Grecia. Vom transmite live video
Evenimentul are loc la Grand Bretagne Hotel din Atena iar Ora de Sibiu transmite în direct partea dedicată Sibiului și ceremonia de deschidere a acestuia. Programul dedicat Sibiului începe la ora 12.30, iar la această festivitate participă primarul Sibiului, Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și viceprimarul Mediașului, Christine Thellmann. Sibiul este membru al platformei Regiune Gastronomică Europeană din anul 2014 prin Primăria Muncipiului Sibiu, iar dosarul de candidatură a fost realizat de un consorțiu de parteneri, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Sibiul va fi reprezentat la cele două evenimente de o delegație formată din reprezentați ai instituțiilor care formează consorțiul amintit.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.