Nici nu s-au apucat de ea că și costă mai mult. Autostrada Sibiu – Pitești mai scumpă

0 120

Mult dorita autostradă Sibiu – Pitești ar urma să coste 2,2 milioane de euro. Master Planul de transport de anul trecut scotea în evidență însă că prețul autostrăzii este de 1,67 milioane euro.

Autostrada Sibiu-Piteşti, atât de cerută de mediul privat, în special de francezii de la Renault, ar trebui să coste, potrivit Master Plan-ului de transport, în jur de 1,67 miliarde de euro. Acesta sare însă de 2 miliarde de euro în noul studiu de fezabilitate, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructură, citată de Economica. „Ultimele estimări din Studiul de Fezabilitate în derulare duc preţul autostrăzii Sibiu – Piteşti la 2,2 miliarde de euro, dar este posibil să fie mai mult, poate chiar 3 miliarde de euro”, spune Ionuţ Ciurea, directorul executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură (API).
Cu toate acestea, prețul final ar putea fi mai mic după licitație, deși n-ar fi exclus ca acesta să crească pe parcursul construcției în stilul cunoscut. Autostrada Sibiu – Piteşti are 116,6 kilometri şi, teoretic, un cost total de 1,67 miliarde de euro.
Pe forme de relief, această este împărţită în 7 secţiuni, dintre care 4 sunt de munte şi însumează aproape jumătate din lungimea sa. Standardul de cost pe kilometru de autostradă este de 21,76 milioane de euro pentru zona de munte, 8,7 milioane de euro pentru zona de deal şi 5,98 milioane de euro pentru zona de şes. Construcția acestei autostrăzi ar ajuta exporturile Dacia, reducând și costurile și viteza de transport a mașinilor către piețele occidentale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.