Veste bună de la CNM Astra. Finanțare importantă pentru unul dintre proiectele de succes

0 92

Muzeul ASTRA a înregistrat un nou succes prin proiectul Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Inițiativa a obţinut un punctaj de 94.33, în cadrul primei sesiuni de proiecte culturale pe anul 2017, aria Patrimoniu Cultural Imaterial, a concursului de proiecte pentru finanţare nerambursabilă al Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Prin urmare, finanțarea de care va beneficia evenimentul din partea A.F.C.N. va fi în valoare de 50.000 lei.

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este parte integrantă a programului de revitalizare şi recuperare pentru cultură a patrimoniului imaterial derulat de Muzeul ASTRA. Această întrecere urmăreşte conştientizarea populaţiei şcolare asupra valorilor civilizaţiei populare româneşti. Elevii înscrişi în concurs participă la diferite secțiuni, precum: ţesut, brodat, cusut, confecționat piese de port popular etc.

astra2
Anul aceasta, faza județeană a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ediția a XXII-a, va avea loc între 4 și 6 aprilie, urmând ca faza națională să fie între 25 și 30 iulie.

astra3
Vă reamintim că la ediția organizată anul trecut au participat 250 de copii din 30 judeţe ale ţării, dar și din străinătate, respectiv din Republica Populară Chineză, Republica Bulgaria şi Republica Moldova.
Informațiile au fost oferite de către Elena Găvan, muzeograf C.N.M. ASTRA, responsabil de eveniment.
Acţiunile C.N.M. ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.