FOTO – A fost inaugurată noua Biserică de Gheață de la Bâlea Lac

297

Un sobor de 12 preoți a sființit noul lăcaș de cult din Bâlea Lac. Nu mai puțin de 2.000 de blocuri de gheață au fost folosite pentru construcția acesteia.

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită, vineri, de un sobor de 12 preoţi de confesiuni diferite, modelul lăcaşului de cult fiind o biserică veche dintr-un sat din judeţul Sibiu, anunță mediafax.ro. „Un sobor format din 12 preoţi de confesiuni creştine diferite au sfinţit Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac. Este singura biserică de acest fel din România şi din Europa de Sud-Est. Construcţia bisericii a durat aproximativ 3 săptămâni şi este realizată din blocuri de gheaţă scoase din Lacul Bâlea”, a declarat, vineri, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Complexului de la Bâlea Lac, ce cuprinde atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă.biserica 2 Lidia Bădilă a precizat că la construcţia întregului complex s-au folosit aproximativ 2.000 de blocuri de gheaţă, de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Biserica are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu.biserica 4
Întrebată dacă au fost temerari care să-şi fi manifestat intenţia de a se cununa sau de a-şi boteza copii la Biserica de Gheaţă, Lidia Bădilă a răspuns că „întrebări au fost, dar nu s-au stabilit date concrete”. Din 23 decembrie, când s-a inaugurat, la Bâlea Lac, Hotelul de Gheaţă, în jur de 2.000 de turişti au urcat cu telecabina să vadă construcţiile inedite, unii dintre ei dorind să înnopteze într-una din camerele hotelului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.