Anul 2017 va aduce majorări salariale pentru angajații din multinaționale

248

Românii care lucrează în companiile multinaționale vor beneficia de majorări salariale de aproape șase procente în anul 2017, conform unui studiu făcut de publicația The Economist.

Angajaţii români din multinaţionale vor avea parte de creşteri salariale reale de 5,7% anul acesta, marcând astfel cel mai mare nivel de creştere de salarii din Europa Centrală şi de Est şi una dintre cele mai mari majorări de la nivel global, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de consultanţă în management şi executive search Korn Ferry Hay Group, potrivit Ziarul Financiar.
În timp ce în România salariile vor creşte, în mod real, cu 5,7% anul acesta, în Polonia creşterea reală estimată este de 3,8%, în Cehia de 2,2%, în Ungaria de 2,9%, iar în Bulgaria de 4,7%. „Salariile din România cresc cu un ritm uşor mai mare decât în alte state din Europa Centrală şi de Est ca urmare a mai multor factori: economia a crescut mai rapid, iar nivelul salariilor este mai mic, mai ales pentru locurile de muncă care necesită calificare mai scăzută”, a explicat Harry Meintassis, Managing Partner al Korn Ferry Hay Group România, scrie Ziarul Financiar.
Studiul Korn Ferry Hay Group privind creşterile salariale reale a fost realizat pe baza estimărilor de majorări de salarii ale angajatorilor (în special companii multina¬ţio¬nale), ajustate în funcţie de nivelul inflaţiei estimat de Eco¬nomist Intelligence Unit – divizia de cercetare, analiză şi previziuni a publicaţiei The Economist.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.