Opt județe se află duminică sub o avertizare de cod galben de chiciură și ceață, dar și de polei, conform unui anunț făcut de către Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii au emis, duminică, două atenționări nowcasting de ceață și chiciură pentru opt județe din sudul țării, valabile până la ora 12:00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în județele Ilfov, Ialomița, Teleorman, Giurgiu și Călărași este ceață, care determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, se semnalează chiciură, iar izolat sunt condiții de polei.
Ceață va fi până la ora 12:00 și în județele Olt, Mehedinți (în zona de câmpie) și Dolj (Băilești, Bechet, Calafat, Dăbuleni, Segarcea, Afumați, Amărăștii de Jos, Amărăștii de Sus, Apele Vii, Bârca, Bistreț, Călărași, Cârna, Catane, Celaru, Cerăt, Cetate, Cioroiați, Ciupercenii Noi, Daneți, Desa, Dobrești, Dobrotești, Drănic, Galicea Mare, Galiciuica, Gângiova, Ghidici, Gighera, Giubega, Giurgița, Goicea, Întorsura, Izvoare, Lipovu, Măceșu de Jos, Măceșu de Sus, Maglavit, Mârșani, Moțăței, Negoi, Ostroveni, Piscu Vechi, Poiana Mare, Rast, Rojiște, Sadova, Seaca de Câmp, Siliștea Crucii, Urzicuța și Valea Stanciului). Și aici, ceața a determinat scăderea vizibilității local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Ca fenomen asociat se semnalează chiciură.

Șapte județe din Moldova, sub Cod galben de ceață și polei
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenționare nowcasting Cod galben de ceață și depuneri de polei pentru șapte județe din Moldova, valabilă în următoarele două ore.
Potrivit meteorologilor, până la ora 13:00, în județele Iași, Vaslui și Botoșani, precum și în zona de câmpie a județelor Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava, se va semnala ceață, care va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.
De asemenea, se vor produce fenomene asociate, respectiv depuneri de polei.
Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.