iohannis 1

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că astăzi este zi de doliu pentru statutul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Preşedintele spune că sfidarea PSD la adresa poporului este deplină, iar de astăzi misiunea sa este să restabilească statului de drept, pentru care se va bate până în ultima zi a mandatului său.

„Dragi români, astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Guvernul PSD şi ALDE a ignorat visul şi năzuinţele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o ţară eliberată de corupţie”, a scris Iohannis, pe Facebook.
El a afirmat că Guvernul PSD şi ALDE „a anulat munca a zeci de mii de oameni oneşti şi curajoşi” din Justiţia română, după deciziile luate marţi seara, anulând de asemenea şi eforturile românilor de a face din România o ţară respectată în Europa.
„De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorităţi, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorităţi să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiţiei şi a statului de drept”, a continuat Iohannis, potrivit News.ro.
Preşedintele a arătat că, în decembrie,oamenii s-au dus la vot cu speranţa unui trai mai bun, „nu pentru o legislaţie slăbită în domeniul anticorupţiei”.
„Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei României în care oamenii să-şi dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-şi dorească din nou să plece. Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esenţial. Valorile pe care se construieşte un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparţin unei majorităţi sau minorităţi de conjunctură, ci ne aparţin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a face din România o ţară eliberată de corupţie! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”, a conchis preşedintele.
Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.