FOTO – Se inaugurează oficial Hotelul de Gheață și Winter Park-ul de la Bâlea Lac

609

Marți, 7 februarie 2017, ora 14:00, la inaugurarea oficială a sezonului al 12-lea al Hotelului de gheață de la Bâlea Lac Amatorii de sporturi de iarnă se pot distra în Winter Park, unde au la dispoziție o pistă de tubing de 100 de metri și pot face plimbări cu snowmobilul, cu barca gonflabilă sau cu banana.

Anul acesta panglica va fi tăiată de consulul Republicii Chile la București, Guzman Rodrigo Barros și de actrița Maia Morgenstern, unul dintre actorii care au adus importante beneficii de imagine țării noastre peste hotare.
Proiectul de Marketing Turistic „Hotelul de gheață – Bâlea Lac” a fost gândit, încă de la început, ca un obiectiv turistic important pentru promovarea imaginii României în lume, care să contribuie la creșterea brandului de țară.
În fiecare iarnă, Hotelul de gheață este reconstruit cu o formă și o tematică nouă. Blocurile mari de gheață sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, pentru a se transforma în ziduri, obiecte de mobilier, statui și chiar farfurii, pahare și scrumiere, toate de gheață. Meșterii și sculptorii care fac posibilă această adevărată bijuterie turistică se întrec în inventivitate și creații inedite. Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este în topul listei preferințelor turiștilor nonconformiști din întreaga lume care dau căldura dintr-o cameră obișnuită de hotel pe experiența fascinantă a cazării într-un hotel unde totul e înghețat. Temperatura este constantă în interior, menținându-se între -2 și +2 grade Celsius, iar cei care aleg să se cazeze în camerele de gheață au la dispoziție saci de dormit, blănuri călduroase și pături.

Al 12 sezon cu Hotel de Gheață
În acest sezon, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost ridicat pentru a 12-a oară, tema fiind „Cinema on ice”. „Hotelul are 15 camere, în fiecare fiind sculptate în gheață personaje din filmele celebre care au făcut istorie. Hotelul de Gheață reprezintă o adevărată provocare și aduce ceva nou în turismul românesc. Reușește să îmbine aventura și distracția cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente. Alături de Hotelul de gheață, a fost ridicat și “satelitul” acestuia, o structură formată din trei igloo-uri și deja celebra Biserică de Gheață.

Se deschide și Winter Park-ul
Complexul de gheață este un adevărat magnet pentru turiști, atât români, cât și străini, fiind vizitat în fiecare an de peste 20.000 de persoane. La Hotelul de gheață sezonul începe înainte de Crăciun și ține, în fiecare an, până în aprilie, în funcție de condițiile meteo.
Și anul acesta, în holul central al hotelului au fost amenajate Barul și Restaurantul de Gheață, unde turiștii sunt serviți cu mâncăruri așezate pe platouri de gheață și pot bea din pahare de gheață.
Amatorii de sporturi de iarnă se pot distra în Winter Park, unde au la dispoziție o pistă de tubing de 100 de metri și pot face plimbări cu snowmobilul, cu barca gonflabilă sau cu banana.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.