Premierul Grindeanu #REZISTĂ: Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin moțiune de cenzură

144

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duinică dupa amiază că exclude coplet o eventuală demisie a sa la presiunea străzii și a precizat că trebuie să se revină la jocul democratic. Sorin Grindeanu a spus pentru Antena 3, că trebuie să se revină la „jocul democratic”, potrivit căruia un guvern poate fi demis prin moțiune de cenzură, scrie agerpres.ro

„Noi, (…) săptămâna viitoare avem două încercări în Parlament. Pe de o parte bugetul, în care spuneam că am prins pe fiecare minister în parte, pe fiecare instituție în parte finanțări pentru măsurile prevăzute în programul nostru de guvernare, astfel încât ceea ce am promis la oameni să se și regăsească în bugetul de stat, și avem moțiune de cenzură. Ăsta este jocul democratic și cred că trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noțiuni. (…) Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin moțiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aș da eu demisia, nu se poate, fiindcă nu mi-o dau”, a declarat premierul Grindeanu, la Antena 3.

Potrivit lui Grindeanu, în acest moment, România este împărțită „în două”.

„Și eu am făcut apel la calm, pentru că (…) noi, PSD, împreună cu ALDE, am câștigat alegerile și (…) am primit milioane de voturi și am primit încredere pentru a pune în aplicare un program de guvernare”, a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a mai afirmat că Guvernul a pierdut „bătălia comunicațională”, precizând însă că în timpul protestelor s-au spus foarte multe lucruri care nu erau conforme cu realitatea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.