Cod galben de ceață valabil în 13 județe din toată țara

0 94

ANM a emis luni dimineață un cod galben de ceață care este în vigoare chiar și până la ora 15.00 în mai multe județe din țară.

Meteorologii au emis luni mai multe atenționări nowcasting Cod galben de ceață pentru 13 județe, care vor fi în vigoare pe parcursul următoarelor ore, anunță Agerpres. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), între orele 9:00 — 15:00, în județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați, precum și în zona de câmpie a județelor Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava, se va semnala ceață, care va determina scăderea vizibilității local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Ca fenomen asociat, se vor produce depuneri de polei.
De asemenea, ceața va persista între orele 9:00 — 11:00 și în județele Cluj (localitățile: Dej, Câmpia Turzii, Gherla, Turda, Aiton, Apahida, Bonțida, Buza, Căianu, Călărași, Cămărașu, Cășeiu, Câțcău, Cătina, Ceanu Mare, Chiuiești, Cojocna, Cuzdrioara, Dăbâca, Feleacu, Fizeșu Gherlii, Frata, Geaca, Iclod, Jucu, Luna, Mica, Mintiu Gherlii, Mociu, Pălatca, Ploscoș, Sânmărtin, Sic, Suatu, Țaga, Tritenii de Jos, Tureni, Unguraș, Vad, Viișoara), Sălaj
(Gâlgău, Ileanda, Letca, Lozna, Poiana Blenchii, Rus) și Bistrița-Năsăud (Beclean, Braniștea, Budești, Chiochiș, Ciceu-Giurgești, Ciceu — Mihăiești, Lechința, Matei, Miceștii de Câmpie, Nușeni, Petru Rareș, Sânmihaiu de Câmpie, Uriu, Urmeniș).
Tot până la ora 11:00, sub Cod galben de ceață se vor afla zona de câmpie a județului Gorj, unde local se va semnala depunere de polei și va fi ploaie, precum și județul Harghita (Gheorgheni, Toplița, Ciumani, Ditrău, Gălăușaș, Joseni, Lăzarea, Remetea, Sărmaș, Subcetate, Suseni, Voșlăbeni) și zona de câmpie a județului Mureș. Ca fenomen asociat, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.
Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.