Grindeanu explică de ce se amână demiterea lui Iordache

0 139

Premierul dă de înţeles că aşteaptă o demisie a ministrului Justiţiei, fără să o spună clar, însă. Întrebat dacă îl demite pe Florin Iordache, Sorin Grindeanu a declarat că după dezbaterile din Parlament pentru buget şi moţiunea de cenzură, „voi lua sau va lua o decizie”. O explicaţie dată de premier este aceea că Florin Iordache ar fi ultimul ocupant al unui post de conducere în Ministerul Justiţiei, după ce secretarii de stat au fost retraşi sau au demisionat.

Sorin Grindeanu, premierul României: Să treacă cele două zile în care se discută, în prima bugetul, în a doua moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură urmând ca miercuri seara, joi, să ia decizia sau să iau decizia.
Reporter: Există varianta înlocuirii ministrului, în momentul de faţă?
Sorin Grindeanu, premierul României: Acum, în următoarele două zile, nu. Dar după aceste două zile şi după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur… Etape democratice. S-ar putea să fie înlocuit tot guvernul dacă trece cumva moţiunea de cenzură.
Reporter: De ce aşteptaţi să vedeţi ce se întâmplă la moţiunea de cenzură şi nu luaţi decizia acum?
Sorin Grindeanu, premierul României: Pentru că, v-am spus, la Ministerul Justiţiei e şi o situaţia aparte. Sunt posturile de secretar de stat libere. Dacă ar pleca ministrul s-art vacanta aproape toate funcţiile de conducere din cadrul ministerului. Mi se pare normal, lucrând la buget, domnul ministru Iordache, bugetul pentru Ministerul Justiţiei, să stea inclusiv mâine pentru vot, pentru tot ceea ce înseamnă amendamente, toate aceste lucruri. Şi bineînţeles, mi se pare normal (să rămână – n.r.) inclusiv la moţiunea de cenzură, fiind unul dintre actorii evenimentelor din ultimele zile.
Reporter: Îi aşteptaţi demisia?
Sorin Grindeanu, premierul României: Sau demiterea. Noi duminică, în şedinţa de guvern, am avut două puncte pe ordinea de zi: abrogarea Ordonanţei 13 şi s-a revenit la starea iniţială, ca şi când acea ordonanţă nu a fost, deşi sunt articole declarate neconstituţionale. Am cerut Ministerului Justiţiei să dea drumul la o dezbatere. M-am referit strict la acele articole declarate neconstituţionale. La aceste lucruri m-am referit în şedinţa de Guvern. Tot ceea ce înseamnă modificările pe articole date de Curtea Constituţională, trebuie demarate discuţiile cât mai repede. Că o face Ministerul Justiţiei, că o face Parlamentul, că o face… Academia, aceste discuţii trebuie să înceapă. Nu pe altceva!”, informează Digi24.ro.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.