Dragnea vrea să îl dea afară din PSD pe primarul municipiului Iași. ’’Poate își dorește asta’’

129

Actualul lider al PSD-ului începe să își arate colții împotriva celor care au îndrăznit să aducă critici la adresa sa. Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă faptul că primarul municipiului Iași, va fi exclus din partid pentru declarațiile făcute în ultimele zile.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că organizaţia de Iaşi va decide în privinţa excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii şi edilii de acolo susţinând în continuare Guvernul Grindeanu şi conducrerea partidului, anunță news.ro. „Asta o să hotărască organizaţiile lor. De exemplu la Iaşi au ţinut să fie prezenţi şi parlamentarii de Iaşi şi primarii de municipii din Iaşi cu excepţia domnului Chirica şi au spus în faţa tuturor colegilor că nu există niciun fel de ezitare în organizaţie, ei susţin Guvernul în continuare pentru implementarea programului şi conducerea partidului”, a afirmat preşedintele PSD, întrebat despre social-demmocraţii care au avut poziţii diferite în partid.
De asemenea, întrebat dacă Mihai Chirica riscă să fie exlcus din PSD, Liviu Dragnea a spus: „Asta trebuie să hotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discut subiectul acum”.
Liderii PSD, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, au avut, miercuri dimineaţă, la Parlament, o şedinţă la care au participat şi aleşi locali ai partidului. Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi vicepreşedinte PSD, nu a fost prezent. De la începutul manifestaţiilor generate de adoptarea OUG 13, Mihai Chirica a avut poziţii diferite de cele ale conducerii PSD, cerând abrogarea OUG 13 şi demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiţiei.
Chirica a spus şi marţi, la Radio Hit Iaşi, că acele companii din România care s-au simţit „atinse” de declaraţiile unor lideri PSD trebuie să primească scuze publice, iar el este dispus să îşi ceară scuze. „Nu poţi promova sub nicio formă o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români care au de crescut familii, care contribuie la PIB-ul acestei ţări”, a afirmat Chirica. El a vorbit şi despre protestele antiguvernamentale, spunând că a văzut „o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură şi care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.