Sibianul care și-a ucis copilul și l-a fiert în sodă caustică, condamnat la 14 ani de închisoare

0 327

Bărbatul care în ziua de Florii a anului 2013 și-a omorât în bătaie copilul de patru ani și apoi l-a fiert în sodă caustică, a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Bărbatul din judeţul Sibiu, trimis în judecată pentru că l-ar fi ucis pe fiul de patru ani al concubinei sale şi a fiert apoi cadavrul cu sodă caustică până s-a descompus, a fost condamnat la 14 ani de închisoare de către magistraţii Tribunalului Sibiu. Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată de către inculpat, anunță news.ro. Magistraţii Tribunalului Sibiu s-au pronunţat în cazul bărbatului, care a fost trimis în judecată în mai 2016.
CITEȘTE ȘI: Criminalul care a topit copilul în sodă caustică a încercat să se omoare în arestul IPJ Sibiu. Cu ce a vrut să se spânzure
”Condamnă pe inculpatul Z.A., în prezent în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa închisorii de 13 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa închisorii de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 13 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 14 ani închisoare” se arată în soluţia postată, miercuri, pe site-ul instanţei.
Sentinţa nu este definitivă şi a fost deja atacată de către inculpat la Curtea de Apel Alba-Iulia.
VEZI ȘI: CRIMINALUL care a omorât un băiețel și l-a fiert într-un cazan cu sodă caustică, SCHIMBĂ DECLARAȚIA!
Crima a avut loc în duminica Floriilor, în 2013, în satul Zlagna din judeţul Sibiu, unde Antonio Zaccagna locuia împreună cu concubina sa şi cu copilul acesteia. Atunci, bărbatul, „deranjat fiind de o manifestare isterică a minorului”, l-a dus în casă şi l-a lovit de mai multe ori la faţă şi în piept.
În urma loviturilor puternice, copilului i s-a făcut rău, a vomat, iar în scurt timp s-a învineţit şi a murit.
Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Sibiu, bărbatul a săpat o groapă în locuinţa sa, unde a pus corpul copilului, după care a mers la Târgu Mureş, de unde a cumpărat mai multe pungi cu sodă caustică. Când s-a întors acasă, el a „dezgropat cadavrul minorului, l-a pus într-un cazan pe sobă, a adăugat apă şi sodă caustică şi timp de mai multe ore a întreţinut focul cazanului până la momentul la care corpul minorului s-a transformat într-un lichid gelatinos”.
Procurorii afirmau că, pentru a şterge urmele crimei, bărbatul s-a dus cu maşina pe malurile râurilor Târnava Mare şi Mureş, unde a aruncat cazanul şi lichidul gelatinos.
Crima a ieşit la iveală în aprilie 2016, după ce mama copilului l-a denunţat pe iubitul ei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.