VIDEO – Eduard Hellvig: SRI nu a fost implicat politic niciodată și nici nu o să fie

0 102

Șeful SRI-ului a declarat joi că Serviciul Român de Informații nu va fi niciodată implicat politic. Hellvig mai spune că cel puțin în mandatul său nu se va întâmpla așa ceva.

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a declarat joi că SRI nu a fost și nu va fi niciodată implicat politic în mandatul său. Înainte de a intra la audierea din Comisia parlamentară de control al activității SRI, întrebat cum răspunde acuzațiilor potrivit cărora SRI ar fi fost implicat politic în legătură cu protestele din Piața Victoriei, Hellvig a răspuns: „Nu, și niciodată SRI, în mandatul meu, nu va fi implicat în nicio activitate de asemenea natură”, anunță Agerpres. El a adăugat că între SRI și MAI există o colaborare interinstituțională.
„Colaborarea între SRI și MAI se face pe bază de protocol, evident. În protocol sunt scrise toate mecanismele de colaborare între cele două instituții și o să vi le prezinte domnul președinte Țuțuianu (al Comisiei parlamentare de control al SRI — n.r.) după audiere”, a declarat Hellvig, întrebat dacă ministrul de Interne a primit informări din partea SRI în ziua în care s-au produs incidente violente la protestul din Piața Victoriei și dacă există un protocol interinstituțional în acest sens.
Directorul SRI a precizat că nu dorește să intre în alte detalii pe subiectul informării de către SRI a ministrului de Interne. Întrebat ce informații are SRI cu privire la „protestele degenerate în violențe” din Piața Victoriei și cine sunt cei care „au disturbat ordinea publică”, Hellvig a repetat că detaliile vor fi date de președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI.

video

El a subliniat că de fiecare dată când se prezintă la o audiere în Parlament aduce și documente care să-i susțină afirmațiile.
Directorul SRI a spus că nu are ce să-și reproșeze pe subiectul supus audierii parlamentare.
Adrian Țuțuianu declara săptămâna trecută că i-a trimis o scrisoare șefului SRI prin care îi solicita o informare privind aspecte legate de protestele din Piața Victoriei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.