Protest prin cultură la Sibiu. În Piața Mare a orașului se lecturează Constituția și Codul Penal

0 275

Cel puțin 100 de persoane vor participa duminică, 12 februarie, la un protest inedit la Sibiu. Este vorba de un protest – lectură ce va avea loc în zona statuii lui Gheorghe Lazăr din Piața Mare, între 13.00 și 14.00.

Primăria Sibiu a dat vineri aviz favorabil pentru organizarea unui protest- lectură ce va avea loc în Piața Mare. Acesta are autorizare să se desfășoare între orele 13.00 și 14.00. ”Protestul constă în lecturarea cărților precum Constituția, Codul Penal, Dex-ul, etc. Pe perioada desfășurării manifestației persoanele participante vor avea lipit pe spate o coală A4, cu textul #rezist și vor fi îmbărcați în ținute decente”, se arată în avizul pentru protest. În acesta se mai specifică faptul că nu se va folosi portavoce, pancartele nu vor conține injurii și lecturarea nu se va desfășura cu voce tare. Fiecare participant își poate amplasa un scaun pe timpul protestului.

Nu se scandează nimic. Doar se lecturează
”Ne întâlnim duminică în Piața Mare şi citim. O carte şi un scăunel. Între orele 12 şi 13. Cu un A4 pe spate cu textul REZIST. Atât. Fără vuvuzele, fără fluiere, fără scandări, fără alte texte, fără să răspundem la mobil. În linişte. Nu vindem şi nu cumpărăm nimic. Doar citim. Fiecare poate să citească orice carte: Constituția, Codul Penal, DEX-ul, Seneca, Goethe, Dumas, Pleşu, Mark Twain, Jules Verne … Să arătăm că suntem culți”, spune Doru Apostol, organizatorul protestului, pe pagina sa de Facebook.
”Am estimat că vor fi în jur de 100 de persoane. Demonstraţi-mi că m-am înşelat şi veniţi mai mulţi. În stradă am ieşit cu zecile de mii doar în Sibiu şi a fost frumos. Cu cât mai mulţi vom fi la „Ora de lectură”, cu atât mai puternic va fi mesajul nostru”, mai spune acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.