papa francisc, mesaj emoționant legat de protestele din românia

Mesaj răspicat de la Vatican: ”corupţia începe cu puţin apoi se ajunge la păcat şi decădere!” Sunt vorbele Papei Francisc, rostite într-o predică la Vatican.

Concret, Suveranul Pontif a ţinut să atragă atenţia că nu poate exista un dialog despre nimic ce reprezintă răul. A făcut evident trimitere la Biblie – a amintit de povestea Evei, ispitită de șarpe.
„Corupția începe cu puțin, cu dialog: „Dar nu, nu este adevărat că îți va face rău acest fruct! Mănâncă-l, este bun! Este un lucru mic, nimeni nu își dă seama. Fă-o, fă-o!” Și puţin câte puţin, puţin câte puţin, se cade în păcat, se cade în corupţie”, a spus Papa Francisc.
Afirmaţiile Papei Francisc vin la câteva zile după ce L’Osservatore Romano, oficiosul Vaticanului, a publicat un articol despre situaţia din România, pe care o numeşte o „criză profundă”.
Textul atrage atenţia şi asupra modului în care s-au comportat parlamentarii puterii, în frunte cu şefii celor două Camere, atunci când preşedintele Klaus Iohannis a vorbit în Parlament.
Radio Vatican, care vorbeşte de acest articol, dă de înţeles că asemenea acţiuni ar putea complica aranjamentele pentru viitoarea vizită în România a Papei Francisc, care duce la rândul său o luptă împotriva corupţiei din Biserica Catolică, informează Digi24.ro.

Ultima oră

Comentariul meu