patronii firmelor din sibiu ce au oferit protestatarilor ceai, cafea sau gogoși explică de ce au făcut acest gest

Cei care patronează firmele ce au decis să sprijine protestatarii de la Sibiu spun că au făcut acest gest ca să îi ajute pe oameni. În unul din cazuri poliția a făcut o vizită proprietarilor spațiului.

Patronii mai multor restaurante şi cafenele din oraşele în care au avut loc proteste antiguvernamentale le-au trimis manifestanţilor ceai, covrigi sau gogoşi. La Sibiu, o florărie le-a oferit narcise şi trandafiri jandarmilor care au însoţit coloana de manifestanţi, în timp ce proprietara unui loc de joacă a avut grijă de copiii protestatarilor cât timp aceştia s-au aflat la miting, anunță news.ro. ”Aşa am crezut că pot să ajut, astfel încât copiii să nu fie nevoiţi să participe la proteste. Sunt prea mici ca să-i expunem la asta, din punctul meu de vedere. Am avut multe reacţii negative, multe răutăţi, că nu trebuia să facem asta, dar nu regret nimic”, a declarat Venuela Velican, proprietara unui loc de joacă din zona istorică a municipiului Sibiu, care s-a oferit să aibă grijă de copiii manifestanţilor pe durata protestelor.
Femeia spune că regretă că nu s-au alăturat mai multe firme acestui demers, având în vedere că ”se poate”. Întrebată dacă a fost până acum căutată de Poliţie sau de alte autorităţi ale statului cu atribuţii de control, Venuela Velican spune că firma ei nu a fost controlată, dar Poliţia l-a căutat pe proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea. ”Poliţia l-a căutat pe proprietar. La noi nu au venit. Proprietarul a refuzat să ne spună ce doreau”, a spus Venuela Velican.
Tot la Sibiu, proprietara unei florării a pus la dispoziţie florile care au fost împărţite jandamilor. ”Toţi oamenii ştiau de ce am participat la protest, ne-au încurajat, au venit la noi să le dăm lor, ca la rândul lor să le dea jandarmilor. A fost o reacţie foarte frumoasă din partea oamenilor”, a spus Oana Jurj. La rândul său, proprietarul unui restaurant din Sibiu a oferit ceai şi gogoşi. În cele 11 zile de proteste, cel mai mare număr de manifestanţi a fost duminică, atunci când în stradă s-au aflat aproximativ 40.000 de oameni.

Ultima oră

Comentariul meu