politia1

În perioada 13 – 19 februarie  a.c, în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiilor Poliţiilor Europene (TISPOL), se desfăşoară campania preventivă TRUCK AND BUS. Transportatorii de persoane și mărfuri, sunt vizați de poliție.

Acţiunile vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri si a transportului public de marfa cu capacitatea de transport mai mare de 3,5 t .
Principalele cauze privind accidentel rutiere produse din vina conducătorilor acestui tip de autovehicule au fost:
– neadaptare viteza
– mers inapoi
– neasigurare la schimbarea directiei de mers
– prioritate la pietoni
– prioritate la auto
Acţiunile sunt organizate în comun cu inspectori ai I.S.C.T.R Sibiu şi în cadrul acestora vor fi verificate în trafic atât autovehiculele înmatriculate în România, cât şi cele înmatriculate în străinătate.
Obiectivele acestor acţiuni sunt reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere, verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat (de persoane) şi controlul stării tehnice a vehiculelor., se arată într-un comunicat remis către Ora de Sibiu.

FOTO:arhivă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu