Fratele dictatorului nord-coreeam Kim Jong-Un, ASASINAT în Malaysia

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat marți de două femei pe aeroportul din Kuala Lumpur.

O sursă guvernamentală sud-coreeană susţine că Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat marţi dimineaţă pe aeroportul din Kuala Lumpur. Potrivit primelor informaţii, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a murit după ce a fost atacat cu ace otrăvite de către două femei, care ar putea să fie agente ale regimului de la Phenian, relatează Reuters şi The Independent citate de news.ro.
Kim Jong Nam nu avea o relaţie bună cu fratele său vitreg şi nu mai locuia de câţiva ani în Coreea de Nord.
De asemenea, fratele vitreg al liderului nord-coreean avea o relaţie mult mai apropiată cu unchiul său Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic politician nord-coreean, dar executat în 2013 la ordinul lui Kim Jong-un.
Kim Jong Nam a trăit în secret în ultimii patru ani petrecuţi în Malaysia, după ce a ales să fugă din Coreea de Nord ca urmare a executării unchiului Jang Sonh Thaek.
Autorităţile malaeze au declarat că un cetăţean nord-coreean neidentificat a murit în drum spre spital, după ce a fost preluat de pe aeroportul Kuala Lumpur.
Între timp, un angajat al secţiei de urgenţe de la spitalul Putrajaya a confirmat că cetăţeanul nord-coreean decedat s-a născut în anii ’70, iar numele său de familie este Kim.
Presa sud-coreeană a transmis că fratele vitreg al dictatorului a fost atacat pe aeroport de două femei, care ar putea să fie agente ale regimului de la Phenian.
Cele două atacatoare nu au fost până în acest moment capturate de către poliţiştii din Kuala Lumpur.
Kim Jong Nam şi Kim Jong-un au mame diferite, deşi sunt amândoi fii lui Kim Jong Il.
În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez după pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.
Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.
Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.

Afișări: 371 *se actualizează din oră în oră

Citește și Mai multe de acelasi autor

Spune ce crezi

Fratele dictatorului nord-coreeam Kim Jong-Un, ASASINAT în Malaysia

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat marți de două femei pe aeroportul din Kuala Lumpur. O sursă guvernamentală sud-coreeană susţine că Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a fost asasinat marţi dimineaţă pe aeroportul din Kuala Lumpur. Potrivit primelor informaţii, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean

FOTO – Românul decedat în accidentul din Ungaria este din SIBIU. Se întorcea dintr-o cursă din Germania

Românul care a decedat în tragedia rutieră avută loc la granița dintre Ungaria și România este din Sibiu. Bărbatul de 40 de ani era în microbuzul alb lovit de autobuz și se întorcea dintr-o cursă

Weekend cu trei proteste într-o singură zi la Sibiu. Se știe traseul mitingului mare

Sibienii sunt invitați în acest weekend să participe la nu mai puțin de trei proteste în aceeiași zi. Duminică vom avea “Protestul Copiilor”, “Ora de lectură” şi Protest şi marş împotriva Ordonanţei “elefanţilor”. Organizatorul protestelor de

FOTO – Dispariția tânărului din Sibiu în Ungaria, șochează: ’’Un singur român a decedat şi acela este Puiuţul nostru’’

Locuitorii din cartierul sibian Lazaret sunt șocați de moartea șoferului în accidentul din Ungaria. Puiu Mihail Dan a lăsat în urma sa o soție și doi copii îndurerați, iar tot cei ce îl cunoșteau sunt

Elevii de la Școala I.L. Caragiale și Liceul Pedagogic, ”actori” la un concert educativ la Sala Thalia

Seria de concerte educative ”Muzica în pași de dans”, organizată de pentru elevi din școlile sibiene, a fost reluată vineri, 17 februarie 2017, la Sala Thalia. Peste 700 copii de la Şcoala Generală I.L. Caragiale şi

Primarul Șelimbărului explică ce înseamnă ’’Marea Unire’’ a comunei cu municipiul Sibiu

Edilul celei mai dezvoltate comune din județ a explicat vineri ce înseamnă pentru șelimbăreni punerea în aplicare a proiectelor comune de dezvoltare a Șelimbărului și municipiului Sibiu. Marius Grecu afirmă că patru astfel de proiecte

Loading...