iohannis vs grindeanu

Președintele României a declarat după întrevederea de marți cu primul ministru Sorin Grindeanu și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, că bugetul pentru anul 2017 este în opinia sa unul problematic și riscant, iar din acest motiv este îngrijorat.

„Mi s-a părut corect să cunosc opinia Guvernului, înainte de a lua o decizie pe promulgare sau retrimitere în Parlament. (…) Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3%”, a afirmat şeful statului, anunță news.ro. El a afirmat că se observă „o sumă extraordinar de mare” la creditele de angajament, de 54 de miliarde de lei, iar acestea „vor apăsa asupra bugetelor din anii următori”. Iohannis spune că va lua o decizie în zilele următoare.
„Toate aceste lucruri le-am transmis Guvernului, care are un punct de vedere propriu. (…) În zilele următoare, împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete. Sigur, vom avea în vedere şi punctele de vedere prezentate astăzi de prim-ministru şi de ministrul Finanţelor, dar în ansamblu trebuie să recunosc că sunt îngrijorat”, a spus preşedintele.
Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu au avut, marţi, la Palatul Cotroceni, alături de ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, o întâlnire pe tema proiectelor Legii bugetului de stat şi a Legii bugetului asigurărilor sociale, după ce în cursul zilei de luni acestea au fost depuse la Palatul Cotroceni pentru promulgare.
Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţea trecută, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale, împotriva actelor votând PNL, USR şi PMP. Premierul Sorin Grindeanu a participat la vot, mulţumind la final parlamentarilor pentru rapiditate şi a transmis şi un mesaj către mediul de afaceri, că România va rămâne o ţară cu o economie predictibilă.

Comentariul meu

Lasă un răspuns