O companie din Sibiu a exportat miere de aproape două milioane euro

0 186

O firmă din Sibiu a colectat și exportat în 2016 nu mai puțin de 700 de tone de miere de la apicultorii din județ dar și din alte puncte din țară.

Carpatica Honey, o companie cu acţionariat german din judeţul Sibiu, cu activităţi în colectarea şi procesarea mierii, a exportat anul trecut în jur de 700 de tone de miere, în valoare de aproape 1,7 milioane euro, în mai multe ţări din Europa, conform zf.ro. „Nu avem stupi. Activitatea noastră presupune numai colectarea mierii, procesarea ei şi exportul. Anul trecut am exportat în jur de 700 de tone de miere, pe care am colectat-o din punctele de colectare pe care le avem în toată ţara. În primul rand exportăm în Germania, circa 50-60% din producţie, dar şi alte ţări vestice precum Danemarca, Olanda, Italia, Spania, Anglia sau Elveţia”, a declarat Mugurel Marinescu, administratorul Carpatica Honey.
Cu o producţie de 35.000 de tone de miere, Romania a primit în 2015 titlul de cel mai mare productător de miere din UE, potrivit datelor Eurostat. Romania a exportat miere în valoare de 43,8 milioane euro în 2015 şi a importat de 5,8 milioane euro, rezultand astfel un sold pozitiv de 38 milioane euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.