Accidentul grav din Ungaria – Autoritățile au revizuit numărul morților la patru în loc de cinci

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a revizuit în scădere, de la cinci la patru, numărul persoanelor care au decedat în urma accidentului produs miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, în apropierea graniţei cu România.

Potrivit informaţiilor actualizate şi publicate de către reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook a instituţiei, patru persoane, un român, un bulgar şi doi turci, au murit în urma accidentului din Ungaria, iar 12 au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă.
Iniţial, DSU anunţa că cinci persoane au decedat.
Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un român a murit, iar şase au fost răniţi, aceştia find transportaţi la spitalele din Szeged şi Mako.
Consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi la unităţile medicale menţionate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară, mai precizează MAE.
Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului şi au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.
Potrivit reprezentanţilor DSU, 39 de persoane au fost implicate în accidentul produs miercuri dimineaţă în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România.
Accidentul în lanţ s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, pe sensul de mers spre România. Printre autovehiculele implicate se numără şi un autocar românesc în care se aflau 17 pasageri.
Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la locul accidentului au fost trimise o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) şi două ambulanţe de prim ajutor SMURD (din cadrul ISU Arad, precum şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiş.
De asemenea, elicopterul SMURD din Punctul de Operare Aeromedicală Arad a fost prealertat pentru a interveni, iar ISU Arad a pregătit un post medical avansat (spital mobil), care putea fi trimis de urgenţă în zonă, în caz de nevoie.
IGSU preciza că intervenţia a fost dificilă în condiţii de ceaţă densă şi vizibilitate redusă.
La nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Arad şi Timiş sunt încheiate protocoale de colaborare cu serviciile de urgenţă din Ungaria, intervenţia comună a structurilor din cele două ţări fiind realizată conform procedurilor operaţionale stabilite, relatează News.ro.

Afișări: 346 *se actualizează din oră în oră

Citește și Mai multe de acelasi autor

Spune ce crezi

Accidentul grav din Ungaria - Autoritățile au revizuit numărul morților la patru în loc de cinci

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a revizuit în scădere, de la cinci la patru, numărul persoanelor care au decedat în urma accidentului produs miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, în apropierea graniţei cu România. Potrivit informaţiilor actualizate şi publicate de către reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook a instituţiei, patru persoane, un

FOTO – Dispariția tânărului din Sibiu în Ungaria, șochează: ’’Un singur român a decedat şi acela este Puiuţul nostru’’

Locuitorii din cartierul sibian Lazaret sunt șocați de moartea șoferului în accidentul din Ungaria. Puiu Mihail Dan a lăsat în urma sa o soție și doi copii îndurerați, iar tot cei ce îl cunoșteau sunt

Elevii de la Școala I.L. Caragiale și Liceul Pedagogic, ”actori” la un concert educativ la Sala Thalia

Seria de concerte educative ”Muzica în pași de dans”, organizată de pentru elevi din școlile sibiene, a fost reluată vineri, 17 februarie 2017, la Sala Thalia. Peste 700 copii de la Şcoala Generală I.L. Caragiale şi

Weekend cu trei proteste într-o singură zi la Sibiu. Se știe traseul mitingului mare

Sibienii sunt invitați în acest weekend să participe la nu mai puțin de trei proteste în aceeiași zi. Duminică vom avea “Protestul Copiilor”, “Ora de lectură” şi Protest şi marş împotriva Ordonanţei “elefanţilor”. Organizatorul protestelor de

Preotul Necula: ’’ Suntem într-o lume care crede că orice efort către Dumnezeu trebuie amendat cu ironii ieftine’’

Părintele Constantin Necula este de părere că rostul postului nu este a face foamea, ci a învăţa din foame despre dragostea lui Hristos. A posti nu înseamnă a flămânzi fără rost, a alerga după victorii nutriţioniste

Mircea Badea face plângere penală împotriva directorului de la Protecția Copilului Sibiu

Jurnalistul de la Antena 3 a declarat în timpul unei emisiuni tv că este decis să facă o plângere penală împotriva directorului DGASPC Sibiu, Laura Vîslan, pentru abuz în serviciu. ”Îi fac plângere pentru abuz în

Loading...