bariera cimitir

La sfârșitul lui 2016 Cimitirul Municipal a finalizat lucrările de amenajare a unui sistem integrat de acces auto în incintă. Sistemul funcționează atât la poarta de pe Calea Dumbrăvii, cât și la poarta dinspre Calea Cisnădiei.

Investiția a fost finanțată din bugetul local, contractul de furnizare a echipamentelor, inclusiv montarea acestora, însumând 380.268 lei. Pentru a asigura funcționarea corectă a barierelor și automatelor de eliberare a tichetelor, sistemul s-a aflat în probă timp de o lună.

Cum funcționează
Noul sistem de acces este format din bariere și automate de eliberare a tichetelor. La ambele intrări menționate sunt amplasate bariere care se vor deschide automat. Pentru a ieși din Cimitir, conducătorul auto va cumpăra un tichet. Odată ajuns în fața ieșirii, acesta va scana tichetul în dispozitivul barierei care se va ridica.
Tariful a fost stabilit prin hotărârea Consiliului Local Sibiu nr. 111/2013. Tichetul de ieșire costă 3 lei, acesta fiind eliberat de automatul amplasat pe aleea principală de lângă capela ortodoxă, cât și de cel amplasat pe aleea de ieșire spre Calea Cisnădiei.
Pentru cei care vin mai des în Cimitir există posibilitatea achiziționării unui card de acces cu 10, 20, 30 sau 50 de ieșiri. Costul unui card cu 10 ieșiri este de 30 de lei, cel cu 20 de ieșiri costă 60 de lei, cel cu 30 de ieșiri costă 90 de lei, iar cel cu 50 de ieșiri are un preț de 150 de lei. Cardurile se pot obține din clădirea administrativă a serviciului public, situată lângă intrarea principală.
Pentru informarea vizitatorilor cu privire la acest sistem, administrația Cimitirului a instalat panouri informative, iar pe automatele de plată sunt explicați pașii care trebuie urmați pentru a obține un tichet.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns