petrache

Marian Petrache ar fi primit mită de la fostul primar al comunei Jilava, ca să nu îl denunțe pe acesta din urmă pentru că și-a schimbat cartea de identitate.

Şeful Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost audiat, vineri, la DNA, într-un dosar în care este acuzat de şantaj şi luare de mită. La ieşirea de la DNA, Petrache a spus că este vorba de un denunţ al fostului primar din Jilava, Adrian Mladin, condamnat definitiv anul trecut la cinci ani şi zece luni de închisoare, anunță News. Marian Petrache a mai spus că ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu nouă ani. „Acum nouă ani l-am şantajat eu. Şi-a adus aminte”, a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a adăugat că nu are motive să se teamă de acest dosar.
„Nu am niciun motiv, de ce Doamne, iartă-mă… Am fost la detectorul de minciuni. Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Nu vi se pare că e strigător la cer?”, a spus Petrache.
Întrebat dacă a fost prieten cu Mladin, Petrache a răspuns că e prieten cu toţi primarii din Ilfov. „Inclusiv cu cei de la PSD am o relaţie bună”, a spus Petrache.
El a mai precizat că denunţul lui Mladin îi afectează credibilitatea şi, ca atare, îşi dă demisia din funcţiile deţinute în PNL, nu însă şi din ceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.
Întrebat ce vor spune acum ilfovenii, Marian Petrache a răspuns, în doi peri: „Or să spună de bine. Bineînţeles că nu mai am credibilitate. Îmi dau demisia, da, îmi dau demisia din toate funcţiile… Nu din PNL, demisionez din funcţiile pe care le am. Preşedinte la filială, secretar general interimar. N-am de ce să demisionez din Consiliul Judeţean. V-am spus, asta s-a întâmplat acum nouă ani. De la Consiliul Judeţean de ce să-mi dau demisia? Prima dată vreau să-mi trimit avocatul să vedem despre ce e vorba, că pe mine m-a luat prin surprindere”.
Primarul Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, în 14 iulie 2016, de instanţa supremă, la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri, astfel că şi-a pierdut mandatul la Primăria Jilava.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns