screen shot 2017 02 17 at 21.39.51

Clujul s-a impus în finala Cupei României la capătul unei partide în care mureșenii au jucat fabulos și au fost la un pas de a fi buturuga mică. Rasic a întors însă de unul singur soarta partidei, iar fanii lui U a pătruns pe parchet la final, sărbătorind succesul alături de Silvășan&co.

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României la baschet masculin, vineri seara, în Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu, după ce a învins-o, într-un final dramatic, pe BC Mureș Târgu Mureș, cu scorul de 79-78 (17-19, 28-22, 12-20, 22-17), în ultimul act.
”U” câștigă pentru al doilea an consecutiv trofeul, Aleksandar Rasic marcând coșul victoriei cu 9 secunde înainte de final, după care mureșenii au ratat ultima aruncare a meciului prin Borșa. Primul sfert al meciului a fost unul cu răsturnări de scor, dar mureșenii l-au terminat în avantaj, 19-17. Clujenii au întors scorul și au ajuns la un avans de șase puncte, 31-25, iar la jumătatea meciului conducea cu 45-41. Scorul a continuat să fie destul de strâns, iar vicecampioana a reușit să întoarcă scorul, 55-51, iar cu zece minute înainte de final avea 61-57. BC Mureș a avut 66-59 (min. 32), dar nu a marcat deloc timp de aproape cinci minute, iar ”U” a reușit 13 puncte, conducând cu 72-66. Mureșenii au avut o nouă revenire, 76-72 (zece puncte la rând), însă Rasic a fost omul ultimului minut, cu un coș de trei puncte și unul de două (cel câștigător), iar ”U” a obținut trofeul. Aleksandar Rasic a fost MVP-ul clujenilor, cu 21 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive.

Nebunie la final
Imediat după ratarea lui Borșa și după ce sirena a anunțat finele partidei, o parte din cei aproape 300 de fani ai Clujului au pătruns pe parchet și s-au năpustit să îi îmbrățișeze pe jucătorii echipei favorite. Vlad Moldoveanu a fost la un pas de a fi sufocat la propriu de către aceștia și a avut nevoie de ajutorul coechipierilor ca să iasă din acea aglomerare. Căpitanul Jucan a respectat tradiția și a tăiat una dintre plasele coșurilor din Sala Transilvania.

Sibienii au ținut cu Mureșul
Sala Transilvania a fost plină la meciul dintre Cluj și Mureș. Sibienii prezenți la meci au susținut echipa din Tg. Mureș, asta și pentru că mureșenii au pornit cu șansa a doua în finală, iar jocul lor a fost extraordinar. Mulți și-au dorit ca echipa de a bătut Oradea în semifinale să învingă și să răzbune oarecum eliminarea lui CSU în partida din sferturi. Fanii din Cluj s-au înfuriat și au strigat trivialități la adresa suporterilor din Tg. Mureș.

Comentariul meu

Lasă un răspuns