Imagini deosebit de frumoase sâmbătă după amiază în Capitală. Acolo în Piața Victoriei în apropiere de sediul Guvernului, aproape 500 de copii și părinți participă la evenimentul”Lecţia de educaţie civică”.

Aproximativ 500 de copii şi părinţi s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la „Lecţia de educaţie civică”, aşa cum este denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anunţate, de obicei, protestele antiguvernamentale. Copiii desenează cu cretă colorată pe asfalt, se plimbă cu tricicletele sau joacă şotron, iar părinţii lor spun că au venit pentru a le aminti politicienilor că „nu sunt de capul lor” în Parlament, anunță News.ro. În Piaţa Victoriei se află, la această oră, câteva de sute de părinţi şi copii de toate vârstele. Cei mai mici au câteva luni, iar cei mai mari în jur de şase ani. Mulţi dintre copii sunt în cărucioare, iar cei foarte mici sunt ţinuţi în portbebe-uri.„Am venit pentru viitorul celor doi copii ai noştri. Cel mare e aici, fata acasă, cu mama. E frumos afară, ne bucurăm de soare şi profităm să manifestăm. Politicienii ar trebui să înţeleagă ceva din aceste acţiuni: Că nu sunt acolo, în Parlament, de capul lor” , spune Eugen, 32 ani, specialist IT.
Copiii se plimbă prin mijlocul pieţei cu tricicletele, joacă şotron sau desenează cu cretă colorată pe asfalt. Alţii se joacă cu baloane de săpun.
Mulţi dintre cei aflaţi în Piaţa Victoriei profită de ocazie şi intră la Muzeul Antipa.
Un protestatar a adus ghivece mici de flori. Copiii le aranjează pe mesajul „Democraţia rezistă” scris cu creta în faţa Guvernului. Pe o tarabă au apărut eugenii, biscuiţi şi mere, toate gratis.
Protestul din Piaţa Victoriei din Capitală este programat să se încheie în jurul orei 15.00.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.