Sâmbătă și duminică la Teatrul Radu Stanca va fi pus în scenă în premieră spectacolul „Vorbiți tăcere?”, piesă care are mari șanse să se joace și în cadrul FITS 2017.

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu prezintă, sâmbătă și duminică, avanpremiera spectacolului „Vorbiți tăcere?”, regizat de Gianina Cărbunariu, un prim spectacol inspirat de migrația forței de muncă, potrivit reprezentanților instituției de cultură. Directorul Naționalului sibian, Constantin Chiriac, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că își dorește ca acest spectacol să fie inclus pe lista celor care vor fi prezentate în ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru, anunță Agerpres. După discuții cu mai mulți muncitori români plecați în state ca Austria sau Germania, printre care constructori, dar și îngrijitoare de vârstnici la domiciliu, regizoarea Gianina Cărbunariu spune că cel mai mult a impresionat-o tăcerea autorităților române, dar și germane despre situația românilor aflați în situații dificile din cauza contractelor sezoniere în Germania.
„Vorbiți tăcere?” se va juca pe scena Naționalului sibian sâmbătă și duminică, de la ora 19,00, având în distribuție atât actori români, cât și germani. Replicile în limba germană vor fi traduse în română. Această producție face parte din platforma experimentală Human Trade Network.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.