Ora de Sibiu
Știri in direct

ISU Sibiu caută voluntari pentru a fi „salvatori din pasiune”

479

Toți cei care doresc să se alăture pompierilor profesioniști pe timpul misiunilor în situații de urgență, sunt așteptați să se înscrie la sediul inspectoratului. După înscriere și analiza dosarelor, vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selecţionaţi vor putea parcurge un program de pregătire în subunităţile noastre, sub îndrumarea pompierilor.

Începând cu data de 20 februarie a.c., campania demarată de I.G.S.U “Salvator din pasiune” continuă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu. Dacă anul trecut, numărul de voluntari alocat fiecărui inspectorat pentru situaţii de urgenţă era de 40, în acest an numărul locurilor nu mai este limitat.
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori, sunt următoarele:
-vârsta cuprinsă între 16 si 65 de ani;
-apţi din punct de vedere medical;
-să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
-să nu fi pierdut, anterior, calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv. Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic (obținut de la un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională), actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală (fără boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sănătos) şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la nr. de tel. 0745608176 – plt.adj. Dumitraş Alin.
În anul 2016, proiectul de voluntariat în cadrul ISU Sibiu a reușit să mobilizeze 23 de voluntari în situații de urgență, dintre care 12 au reușit să parcurgă programele și cursurile de pregătire desfășurate la nivelul inspectoratului: „Curs introductiv pentru voluntari” desfășurat pe parcursul a 2 weekend-uri și „Curs prim-ajutor de bază” cu durata de 5 zile. Cei 12 voluntari vor putea să se alăture pompierilor salvatori în misiunile specifice.

Primește titlurile instant

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...