Senatul a aprobat Legea de respingere a OUG 13

145

Senatorii au aprobat, în plen, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017 înregistrându-se 110 voturi ”pentru”, nouă abţineri şi unul ”împotrivă”.

Dezbaterile asupra OUG 13 au durat aproximativ o oră şi jumătate. PMP a anunţat, prin vocea liderului de grup, că senatorii formaţiunii se vor abţine, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a părăsit sala înainte de votul final, afirmând că senatorii ALDE să decidă singuri cum vor să voteze.
De altfel, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a refuzat să conducă şedinţa de plen în care a fost respinsă OUG 13, delegându-l în locul său pe unul dintre cei patru vicepreşedinţi, social-democratul Nicolae Bădălău. Tăriceanu a stat pe tot parcursul şedinţei în băncile alocate senatorilor ALDE.
Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit, cu unanimitate de voturi, raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului.
Amendamentele aprobate i-au aparţinut senatorului USR, George Dircă. El a propus schimbarea titlului actului normativ din lege de aprobare a OUG 13 în lege de respingere. De asemenea, Dircă a propus reformularea articolului unic al legii: ”Se respinge ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a legii nr. 235/2010 privind Codul de procedură penală”. Ambele amendamente au fost votate în unanimitate de senatorii Comisiei juridice, informează News.ro.
Senatorul USR George Dircă a mai propus trei amendamente prin care solicita să se precizeze în legea de respingere a OUG 13 că respectiva ordonanţă a fost abrogată şi că nu a produs efecte. Propunerile sale au fost însă respinse de comisie, el fiind singurul care a votat pentru aprobarea lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi