Senatul a aprobat Legea de respingere a OUG 13

186

Senatorii au aprobat, în plen, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017 înregistrându-se 110 voturi ”pentru”, nouă abţineri şi unul ”împotrivă”.

Dezbaterile asupra OUG 13 au durat aproximativ o oră şi jumătate. PMP a anunţat, prin vocea liderului de grup, că senatorii formaţiunii se vor abţine, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a părăsit sala înainte de votul final, afirmând că senatorii ALDE să decidă singuri cum vor să voteze.
De altfel, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a refuzat să conducă şedinţa de plen în care a fost respinsă OUG 13, delegându-l în locul său pe unul dintre cei patru vicepreşedinţi, social-democratul Nicolae Bădălău. Tăriceanu a stat pe tot parcursul şedinţei în băncile alocate senatorilor ALDE.
Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, prin care au fost modificate codurile penale, a primit, cu unanimitate de voturi, raport de aprobare, luni, din partea Comisiei juridice a Senatului.
Amendamentele aprobate i-au aparţinut senatorului USR, George Dircă. El a propus schimbarea titlului actului normativ din lege de aprobare a OUG 13 în lege de respingere. De asemenea, Dircă a propus reformularea articolului unic al legii: ”Se respinge ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a legii nr. 235/2010 privind Codul de procedură penală”. Ambele amendamente au fost votate în unanimitate de senatorii Comisiei juridice, informează News.ro.
Senatorul USR George Dircă a mai propus trei amendamente prin care solicita să se precizeze în legea de respingere a OUG 13 că respectiva ordonanţă a fost abrogată şi că nu a produs efecte. Propunerile sale au fost însă respinse de comisie, el fiind singurul care a votat pentru aprobarea lor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.