Un polițist decedat și aproximativ 30 de persoane rănite în urma unei explozii în apropiere de o arenă din Bogota

0 106

O explozie din apropierea unei arene din Bogota s-a soldat cu cel puţin un mort şi aproximativ 30 de răniţi, majoritatea ofiţeri de poliţie, care se pregăteau pentru proteste în capitala Columbiei.

„Deplâng moartea agentului de poliție John Herrera”, a scris Enrique Penalosa pe Twitter. Primăria a mai informat că s-au înregistrat „31 de răniți, dintre care doi în stare gravă”.
Explozia a fost provocată, potrivit edilului, de „explozivi”, dar nu a precizat sub ce formă (bombă, petardă, grenadă) a fost confecționată încărcătura, apoi activată.
La rândul său, președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că explozia reprezintă un „atac împotriva polițiștilor care asigură securitatea (zonei) La Macarena”. În acest cartier din centrul Bogotei se află arena La Santamaria unde urma să aibă loc o coridă în cursul după-amiezii.

explozie columbia
Coridele au fost reluate în ianuarie după o întrerupere de patru ani, declanșând un val de proteste.
Corida de duminică nu a fost anulată, iar primarul i-a încurajat pe toți cei care doresc să fie prezenți să meargă „fără teamă pentru siguranța lor”.
„Teroriștii nu ne vor intimida. Vom face tot ce este necesar pentru a-i prinde”, a adăugat el, fără să precizeze dacă vreo grupare este suspectată în mod deosebit că a declanșat explozia.

explozie columbia arena
Primăria a mai anunțat că va avea loc un consiliu de securitate extraordinar la finalul căruia autoritățile vor oferi mai multe detalii despre anchetă.
Redeschiderea arenei La Santamaria, pe 22 ianuarie, a declanșat un uriaș val de proteste și a dus la ciocniri violente între poliție și grupuri care se opun luptelor cu taurii, precizează Agerpres.ro.

explozie c
În 2012, primarul de la acea dată a interzis utilizarea arenei pentru a organiza coride cu scopul de a evita „tortura și tratamentul crud aplicat animalelor”.
Redeschiderea arenei a avut loc patru ani mai târziu după o decizie ea Curții Constituționale, potrivit AFP.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...